Europa

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland heeft een bijzondere relatie met Europa. Noord-Nederland wil actief bijdragen aan de lange termijn doelstellingen van Europa. Samen met noordelijke bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheden werkt het SNN daarom aan de verdere ontwikkeling en profilering van het Noorden in Europa.

Strategie voor het Noorden

Het SNN werkt samen met de noordelijke bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheden aan de ontwikkeling en profilering van Noord-Nederland in een Europees perspectief.

EFRO NOORD-NEDERLAND 2021-2027

Hoe is in Noord-Nederland de Regionale Innovatie Strategie (RIS3) tot stand gekomen en hoe wordt deze vertaald naar het nieuwe Europese subsidieprogramma (EFRO) voor Noord-Nederland 2021-2027? De RIS3 is in Noord-Nederland de gezamenlijke en leidende strategie voor de inzet van alle (Europese) subsidies en fondsen die bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van de RIS3. 

Lees meer over EFRO Noord-Nederland 2021-2027

Europese interregionale samenwerking

Het SNN werkt samen met andere Europese regio's binnen verschillende Interreg projecten. Op deze pagina vind je een overzicht van de Interreg Europe en Noordzee projecten waarbij het SNN betrokken is.

Europa om de Hoek

In Nederland zijn er een heleboel verschillende projecten die financieel worden ondersteund door de diverse Europese fondsen. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk om te laten zien wat er met dit geld gebeurt. Daarom organiseren we ieder jaar de ‘Europa om de hoek Kijkdagen’

naar de website

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall