Subsidie fundering Woltersum - Onderzoek Funderingen

Staat je huis in Woltersum en moet je woning versterkt worden? En weet je niet zeker of de fundering van je huis goed genoeg is voor de versterking? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidie om je fundering te laten onderzoeken. En als het nodig is deze te laten herstellen of vernieuwen.

De subsidie bestaat uit 2 delen. Je kunt ten eerste gebruik maken van deze subsidie om de fundering te laten onderzoeken. Als uit het onderzoek blijkt dat er iets mis is met de draagkracht van de fundering van jouw woning, dan kan je dit laten herstellen. Hiervoor kan je gebruik maken van de Subsidie Funderingsproblematiek Woltersum 2021 - herstel of gedeeltelijke vernieuwing van de fundering

De subsidie is in totaal:

Maximaal € 10.000,- inclusief BTW voor het onderzoek naar de draagkracht van de fundering van jouw woning.
Maximaal € 150.000,- inclusief BTW voor het herstel of gedeeltelijke vernieuwing van de fundering van jouw woning. Of voor de kosten van vervangende nieuwbouw. 
Meer informatie vind je ook op de pagina Versterken en vernieuwen.

In het kort

Deadline indienen aanvraag
31 december 2025
Besluit op aanvraag
We doen ons best je z.s.m. te helpen (uiterlijk 13 weken) ?
Maximale subsidie
€ 10.000 ?

Voor wie

Voor eigenaren van een woning in Woltersum waarbij de woning versterkt moet worden door de NCG (Nationaal Coördinator Groningen).

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • Voor het onderzoek om te kijken of er draagkrachtproblemen zijn bij de fundering van jouw woning.

 • Wanneer er problemen zijn, hiervoor een oplossing te geven. Daarbij is de huidige staat van de fundering van jouw woning leidend.

 • Andere factoren, die mogelijk ook een rol spelen in het evt. toekomstig ontstaan van funderingsproblemen, zijn uitgesloten van de subsidie.

Wat zijn de voorwaarden?

 • De woning staat in Woltersum.

 • De aanvrager is de eigenaar van de woning waar de aanvraag voor gedaan wordt.

 • De woning heeft een versterkingsadvies van de NCG.

 • Het onderzoek gaat over de fundering van de woning tot en met de onderzijde van de scheidingsconstructie met een verblijfsruimte op de begane grond.

 • Het onderzoeksrapport bevat een integrale beoordeling van de funderingsconstructie en de draagkracht daarvan.

 • Het onderzoeksrapport bevat een advies over de eventueel te treffen maatregelen ter oplossing van de funderingsproblematiek, inclusief de noodzaak en kosten daarvan.

Een aantal veelgestelde vragen

 • Funderingsschade herstelt de NCG (meestal) niet en kan ook niet op kosten van het IMG hersteld worden. Helaas kunnen funderingsproblemen het duurzaam herstellen van de woning in de weg staan. En als dat het geval is, dan leidt dit tot een vertraging bij versterking en schadeherstel. De gemeente Groningen wil met deze subsidie een oplossing voor deze vastgelopen situatie bieden aan de inwoners van Woltersum.

 • Het funderingsverbeterplan stelt de constructeur/onderzoeksbureau op. Het brengt het funderingsprobleem van uw woning in kaart en de herstelwerkzaamheden die daarvoor nodig zijn inclusief de kosten. U ontvangt het funderingsverbeterplan (als onderdeel van het onderzoeksrapport) van de constructeur en levert het totale rapport daarna aan bij SNN.

 • Ja, die mag u zelf kiezen. Belangrijk is dat u het bureau van uw keuze onderzoek laat doen op basis van duidelijk instructies. Daar wordt uw subsidieaanvraag namelijk op getoetst. Deze instructies vindt u ook op de website van SNN en kunt in deze vorm aan de constructeur overhandigen. Mocht u vragen hebben over de keuze voor de constructeur, kom gerust langs op het inlooppunt in Woltersum op dinsdag tussen 13:00 en 15:00 of donderdag tussen 10:00 en 12:00.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Kom je er niet helemaal uit? Neem contact met ons op!

Heb je een vraag over het aanvragen van deze subsidie? We helpen je graag verder. Kijk eens op onze pagina veelgestelde vragen. Misschien vind je hier al antwoord op jouw vraag.

Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op. Bellen kan op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur.

funderingwoltersum@snn.nl 050 5224 924

 

Bestanden

Download alle documenten

Regeling & toelichting

Download alle documenten

Ik wil de subsidie Fundering Woltersum 2021 - Onderzoek funderingen aanvragen

Nieuws

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall