Contact

  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 
Wij maken de zorg efficiënter en de behandeling voor patiënten minder belastend
Benno Lansdorp, Demcon
Wij maken de zorg efficiënter en de behandeling voor patiënten minder belastend

Efficiëntere zorg dankzij Demcon

Benno Lansdorp, Demcon
Efficiëntere zorg dankzij Demcon

Efficiëntere operaties, minder belastend voor de patiënt en met meer kans op succes. Volgens business developer Benno Lansdorp is dat het doel waar technologie-ontwikkelaar Demcon zich voor inzet, samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen.

“Er lopen op dit moment twee projecten waarvoor wij via SNN een valorisatie subsidie hebben gekregen. Het eerste project gaat om een nieuwe tool waarmee we de elektrodes van een pacemaker op de juiste plek aan de buitenkant van het hart kunnen plaatsen. Daar is alleen nog maar een klein gaatje in de borst voor nodig, dus geen openhartoperatie.

Het tweede project richt zich op de behandeling van patiënten met leverkanker. Deze tumoren worden vaak door middel van een naald bestraald. De arts brengt de naald handmatig in, maakt daarna een CT-scan en kijkt of de naald goed zit. Zo niet, dan probeert hij het opnieuw, totdat de juiste positie is bereikt. Dat maakt deze procedure tijdrovend en belastend voor de patiënt. Ons systeem zorgt ervoor dat de naald in één keer correct wordt geplaatst. Dat is fijner voor de patiënt en kost ook minder tijd en dus geld.

Bij beide projecten werken we nauw samen met chirurgen van het UMCG. Die samenwerking was voor ons één van de redenen om een vestiging in Groningen te beginnen. De ideeën en feedback van de potentiële eindgebruikers helpen ons de instrumenten te verbeteren. Ons doel is om de zorg efficiënter te maken en de behandeling voor de patiënt minder belastend te maken. Daar zien wij als bedrijf innovatiekansen in. Natuurlijk nemen wij risico’s, want je weet nooit zeker of een project slaagt. Maar een subsidie helpt om dit soort projecten eerder aan te durven.”

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall