Ga naar de inhoud

Het SNN-kantoor is voorlopig gesloten. Wij werken vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst op 16 maart 2020
  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

“Het deelproject Paardetangen in Drenthe is een mooie schakel in een lange ketting.”

Emiel Galetzka, Waterschap Hunze en Aa's
“Het deelproject Paardetangen in Drenthe is een mooie schakel in een lange ketting.”

Project uitgelicht: Waterschap Hunze en Aa's

Emiel Galetzka, Waterschap Hunze en Aa's
Project uitgelicht: Waterschap Hunze en Aa's

Over tien jaar is het hele stroomgebied van de Hunze veranderd in een robuust en natuurlijk functionerend beekdal. Het deelproject Paardetangen in Drenthe is volgens Emiel Galetzka, gebiedscoördinator van waterschap Hunze en Aa’s, een mooie schakel in een lange ketting.

“In het deelproject Paardetangen wordt de Hunze over een lengte van 1,7 km meanderend gemaakt. We maken de beek daardoor bijna een kilometer langer. Daaromheen richten we 46 hectare nieuwe natuur in, waar zo nodig 50.000 kuub water kan worden vastgehouden. Door de herinrichting ontstaat er meer variatie in stroming en waterdiepte. Dat biedt kansen voor nieuwe soorten planten, vogels en vissen. De meanders en slenken zorgen er niet alleen voor dat het water langer wordt vastgehouden, maar ook wordt gefilterd, waardoor de waterkwaliteit omhoog gaat.

Het waterschap werkt hierbij samen met de provincie Drenthe, de gemeente Borger-Odoorn en Het Drentse Landschap. In 2017 zijn de voorbereidingen gestart, in 2018 gaan we de bewoners bij de plannen betrekken. We kunnen vast niet alle wensen realiseren, maar zo mogelijk proberen we dingen te combineren, bijvoorbeeld door een struinpad aan te leggen. Eind 2019 moet de aanleg klaar zijn, daarna mag de natuur haar gang gaan.

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall