7 tips die het aanvragen van je subsidie makkelijker maken

Je hebt een idee voor je bedrijf en daar heb je geld voor nodig. Een van de geldbronnen die er zijn, is een subsidie. Die zijn er in vele soorten en maten. Er is vrijwel altijd een subsidie die past bij jouw idee. Profiteer daarvan! Om je subsidieaanvraag zo makkelijk mogelijk te maken, helpen we je graag met onderstaande 7 tips.

 

1. Lever alle benodigde documenten aan

Voor de meeste subsidieaanvragen heeft het SNN een aantal documenten van je nodig. Denk aan een jaarrekening en offerte(s). Op onze website vind je, naast heldere informatie over de subsidie die je wilt aanvragen, de documenten die we van je nodig hebben. Ga naar onze website. Kies daar voor de subsidie die je wilt aanvragen. En klik op de knop ‘Ik wil aanvragen’. Daar staat op een rijtje wat we van je nodig hebben.

 

2. Check de toetsingscriteria

Wil je weten waar we je subsidieaanvraag op toetsen? Lees de subsidieverordening! Hierin staat de subsidie in detail beschreven. Je vindt deze op onze website, onderaan de webpagina over de betreffende subsidie, onder het kopje ‘Verordening, wet- en regelgeving’. We geven toe, de verordeningstekst leest niet als een kinderboek, maar lees het wel even. Hiermee kun je gerichter en beter je subsidie aanvragen. Het kan overigens zijn dat sommige artikelen worden toegelicht in een extra bestand. Mocht je er niet uitkomen, bel gerust.

 

3. Vraag de subsidie zelf aan

We horen regelmatig dat ondernemers denken dat het aanvragen van een subsidie heel moeilijk en veel werk is. Voor ingewikkelde Europese subsidies is dit ook zo. Dan is een subsidieadviseur raadzaam. Maar er zijn ook subsidies waarbij je het echt zelf kunt, wanneer je er de tijd voor neemt. En daar bespaar je geld mee. Geld dat je bijvoorbeeld kunt investeren in de realisatie van je idee. Lukt het echt niet, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen of een subsidieadviseur in de arm nemen.

 

4. Vraag eerst subsidie aan en start dan met je idee

Het is belangrijk dat je weet dat je niet gestart mag zijn met de ontwikkeling van je idee, wanneer je een subsidie aanvraagt. Je mag bijvoorbeeld nog geen offertes hebben ondertekend. Zorg er dus voor dat je nog niet start met de ontwikkeling van je idee, voordat je subsidie aanvraagt!

 

5. Gebruik eenvoudige taal en wees concreet

De medewerkers van het SNN die de subsidieaanvragen beoordelen, weten veel, maar sommige vaktaal gaat zelfs hun pet te boven. Daarom: houd het simpel en wees concreet. Wanneer je je innovatie in het projectplan beschrijft, beschrijf dan kort en bondig wat je gaat doen, waarom, wanneer, waar, voor wie en hoe je dit aan gaat pakken.

 

6. Ga met ons in gesprek

Bij het SNN kennen we alle subsidies als onze broekzak en we hebben al tal van ondernemers geholpen met hun subsidieaanvraag. Wij weten van wanten, al zeggen we het zelf. Maak daar gebruik van! Wij gaan graag met je in gesprek over je idee en denken graag met je mee. Bel ons voor een afspraak en kom langs bij ons op kantoor.

 

7. Bezoek onze websites

Heb je een idee en wil je weten welke subsidie bij jouw idee past? Op onze website vind je alle subsidies die wij beschikbaar hebben. Staat jou subsidie hier niet bij? Kijk dan op 123subsidie.nl. Op deze website vind je het hele Noord-Nederlandse aanbod van zakelijke subsidies.


Succes met je subsidieaanvraag. En neem contact met ons op als je vragen hebt of je idee wilt toetsen! Wij zijn iedere werkdag geopend tussen 8:30 en 17:00 uur.

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall