Adviseur Juridische Zaken (36-40 uur per week)

Wil jij je inzetten voor de ontwikkeling van Noord-Nederland? Ben jij een pragmatische en oplossingsgerichte jurist en krijg jij energie van het verder helpen van collega’s? Stel je dan aan ons voor!

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) is op zoek naar een

Adviseur Juridische Zaken (36-40 uur per week)

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) is een samenwerkingsverband van de drie noordelijke provincies. Het SNN stimuleert, faciliteert en verbindt ambities gericht op de ontwikkeling van Noord-Nederland. Wij voeren diverse subsidieprogramma’s uit, faciliteren noordelijke samenwerking en behartigen de belangen van het Noorden in Den Haag en Brussel. 

Met ruim 130 collega’s zetten we ons dagelijks in om Noord-Nederland nóg mooier en sterker te maken. Als proactieve dienstverlener staan we dicht bij onze klanten, opdrachtgevers en samenwerkingspartners.

Word jij adviseur Juridische Zaken bij het SNN?

Als adviseur Juridische Zaken val je onder het team Juridische Zaken dat bestaat uit twee juristen en een managementassistent Juridische Zaken. Je bent een aanspreekpunt voor de gehele organisatie en vindt het leuk om te sparren met collega’s om juridische vraagstukken tot een goed einde te brengen. 

Wat ga je doen?

 • Je bent secretaris van de externe commissie voor de bezwaarschriften.
 • Je vertegenwoordigt het SNN in (hoger) beroep.
 • Je fungeert als vraagbaak voor de behandelaren van subsidieaanvragen.
 • Je geeft juridisch advies bij het opstellen van subsidieregelingen.
 • Je stelt mandaatbesluiten op.
 • Je voorziet de organisatie van algemeen juridisch advies.
 • Je draagt bij aan de juridische kwaliteitszorg.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding Nederlands recht.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een juridische functie, bij voorkeur bij de overheid.
 • Je hebt ervaring met complexere juridische dossiers.
 • Je bent pragmatisch en oplossingsgericht.
 • Je bent analytisch sterk en bestuurssensitief.
 • Kennis van subsidierecht, staatssteun, aanbestedingsrecht, juridische kwaliteitszorg en gemeenschappelijke regelingen is een pré.

Wat bieden we jou? 

De organisatiecultuur is erop gericht het beste uit onze medewerkers te halen. We bieden een contract van een jaar, dat bij goed functioneren zal worden omgezet in een vast contract. Afhankelijk van ervaring wordt de functie is ingeschaald in schaal 11 (cao provincies, min. € 3.506,28  max. € 5.008,99 voor een fulltime contract) of schaal 12 (cao provincies, min. € 3.996,22 max. € 5.708,87 voor een fulltime contract). Naast je salaris en individueel keuzebudget biedt het SNN volop ontwikkelmogelijkheden. Zo beschikt iedere medewerker over een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5.000,- per vijf jaar.

Interesse?

Herken jij jezelf in deze vacature? Stuur je motivatie en cv uiterlijk zondag 8 augustus 2021 naar Ilse Bos, adviseur Mens & Organisatie via solliciteren@snn.nl.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op: maandag 19 augustus 2021. Een talententest maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Atze Dijkstra, Concerncontroller op 06-52078796. Meer informatie over onze organisatie vind je op de pagina over SNN.

Medewerkers van het SNN en de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe zijn interne kandidaat voor deze functie. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Goed om te weten: Bij je indiensttreding vragen wij je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Als je geen VOG kunt aanleveren, kunnen we je helaas niet aannemen.

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall