• (050) 5224 900
 • info@snn.nl
 • Leonard Springerlaan 15
  9727 KB Groningen
 

Medior/Senior Adviseur Public Affairs (Standplaats Brussel - 1,0 fte)

Ben jij een stevige adviseur met een politieke antenne? Wil jij je sterk maken voor Noord-Nederland in Europa? Stel je dan aan ons voor!

Medior/Senior Adviseur Public Affairs (Standplaats Brussel - 1,0 fte)

Wat ga je doen?

Wat een geweldige regio is het toch! Het Noorden heeft Nederland en Europa heel veel te bieden. Leidend in de belangenbehartiging van het SNN is het profiel dat Noord-Nederland een sterke regio is. Wat hebben we te bieden! Wat hebben we nog nodig? De kansen liggen voor het oprapen om vanuit Noord-Nederland oplossingen te bieden voor internationale uitdagingen. De kernkwaliteiten van het Noorden geven ons een voorsprong op weg naar een groene toekomst. De regio heeft de ambitie om een volledig circulaire economie te worden. Onze duurzame kringlooplandbouw en voedselproductie zijn een internationaal ‘rolmodel’. We lopen als ‘Energy Valley’ voorop in de transitie naar duurzame energievoorziening. Noordelijke overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven zetten sterk in op innovaties op bijvoorbeeld water, energie, voedsel en gezondheid. Goede internationale verbindingen en duurzame en slimme mobiliteit kunnen de noordelijke economische ontwikkelingen verder versterken.

Het SNN is het samenwerkingsverband van de drie noordelijke provincies en de vier grote steden in Noord-Nederland. Het team Public Affairs houdt zich bezig met de beïnvloeding van besluitvorming in Den Haag en Brussel op onderwerpen die voor Noord-Nederland relevant zijn, zoals (circulaire) regionale economie, healthy ageing, energie, water, innovatieve landbouw en Europese fondsen en slimme en duurzame mobiliteit. Op deze inhoudelijke thema’s zijn noordelijke bestuurlijke tafels georganiseerd, zij zijn de opdrachtgevers voor de activiteiten van het team Public Affairs.

Hoe ga je aan de slag?

In je werkzaamheden staat de noordelijke ambitie in een lobbydossier centraal. Je werkt primair in Brussel (Huis van de Nederlandse Provincies) samen met een directe collega en met de vertegenwoordigers van de NG4 (vier grote noordelijke steden), kennisinstellingen en andere partners. Je zorgt voor het uitbouwen van ons EU-netwerk in Brussel en profileert Noord-Nederland bij de Europese instellingen en partnerregio’s. Daarnaast werk je samen met onze adviseurs in Den Haag, andere teamleden in de SNN-organisatie, ambtenaren bij de provincies en gemeenten en collega’s binnen het HNP. Je monitort en analyseert relevante ontwikkelingen voor Noord-Nederland en informeert de noordelijke overheden daarover in relatie tot hun beleidsspeerpunten. Je bent actief in relevante Europese netwerken, bouwt de noordelijke lobbypositie in Brussel uit door actief beleid te beïnvloeden en je weet op strategische thema’s verrassende workshops en seminars te organiseren. Je signaleert Europese calls die interessant kunnen zijn voor Noord-Nederland en verzorgt de onderbouwing van de mogelijkheden van Europese financiering voor (provinciale) projecten. Je draagt zorg voor de organisatie van inhoudelijke gesprekken en bestuurlijke bezoeken en geeft mede vorm aan goed gastheerschap en aanspreekpunt namens Noord-Nederland in Brussel. Je ziet er meerwaarde in om vanuit de noordelijke inhoudelijke ambitie complementair aan de werkzaamheden in Brussel ook op nationaal niveau bij de Tweede Kamer in Den Haag lobbyactiviteiten te verrichten.

Wat breng je mee?

 • je hebt bij voorkeur WO werk- en denkniveau en politiek-bestuurlijke werkervaring;
 • ervaring bij de EU-instellingen is een pré;
 • je weet je stevig te positioneren en blijft goed in verbinding in dynamische ambtelijke en bestuurlijke situaties;
 • je beschikt bij voorkeur over een relevant netwerk binnen het werkveld van de EU en je bent in staat dit netwerk gemakkelijk uit te bouwen en te onderhouden;
 • je heb aantoonbare bestuurlijke sensitiviteit en kennis van politieke besluitvormingsprocessen op gemeentelijk, provinciaal, landelijk en Europees niveau;
 • je bent vertrouwd met lobbytechnieken en zet deze strategisch en succesvol in;
 • je zet strategisch communicatie en (social) media in ondersteunend aan lobbydoelen;
 • je bent in staat coalities te bouwen tussen vertegenwoordigers van bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden;
 • je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • je bent bereid je te vestigen in Brussel (of directe omgeving) of structureel door de week aanwezig te zijn in Brussel en regelmatig af te reizen naar Noord-Nederland en Den Haag;
 • je hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
 • je werkt gestructureerd, bent initiatiefrijk en hebt een groot verbindend vermogen;
 • je excelleert door zowel in teamverband als zelfstandig te werken.

Wat bieden we jou?

Wij bieden een zelfstandige uitdagende functie in een dynamische context. Het salaris is in overeenstemming met de zwaarte van de functie. Het SNN kent daarnaast aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden bij een unieke organisatie met volop kansen om je verder te ontwikkelen. De organisatiecultuur is erop gericht het beste uit onze medewerkers te halen. We bieden een marktconform salaris. Tevens hebben we een eigen SNN Academy en beschikt iedere medewerker over een persoonlijk ontwikkelingsbudget.

Interesse?

Herken jij jezelf in deze vacature? Stuur dan je motivatiebrief en CV uiterlijk 25 november 2019 naar sollicitatie@snn.nl.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Jildau Schuilenburg, Senior Adviseur Public Affairs in Den Haag, telefoonnummer 0624252461. Meer informatie over het SNN vind je op de pagina Over SNN. Op de pagina Strong Northern Netherlands vind je informatie over de noordelijke ambities in Europa.

Sollicitatiegesprekken

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 5 december (1e ronde) en 19 december (2e ronde). Een talententest kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Medewerkers van het SNN en de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe zijn interne kandidaat voor deze functie. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Je sollicitatiegegevens worden maximaal een jaar bewaard volgens de richtlijnen van de AVG.

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall