Senior adviseur ICT en informatiemanagement (32-36 uur per week)

Heb je een strategische blik? Zie je kansen voor digitalisering? Werk je graag proactief, planmatig én ben je klant- en resultaatgericht? Zoek je de samenwerking met collega’s van andere teams? Stel je dan nu aan ons voor.

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) is op zoek naar

Senior adviseur ICT en informatiemanagement (32-36 uur per week)

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) is een samenwerkingsverband van de drie noordelijke provincies. Het SNN stimuleert, faciliteert en verbindt ambities gericht op de ontwikkeling van Noord-Nederland. Wij voeren diverse subsidieprogramma’s uit, faciliteren noordelijke samenwerking en behartigen de belangen van het Noorden in Den Haag en Brussel. 

Met ruim 130 collega’s zetten we ons dagelijks in om Noord-Nederland nóg mooier en sterker te maken. Als proactieve dienstverlener staan we dicht bij onze klanten, opdrachtgevers en samenwerkingspartners.

Wat ga je doen?

Als senior adviseur ICT en informatiemanagement werk je in het i-team. Dit team bestaat uit 3 medewerkers en valt onder de manager bedrijfsondersteuning.  

Allereerst heb je een regierol bij het inrichten en bijhouden van het digitale landschap van het SNN met de daarbij horende interne en externe informatiestromen. Je bent daarbij een sparringpartner voor de teamleiders en het managementteam. Ook vertaal je organisatiedoelen naar digitaliseringsdoelen en zet deze om in projecten. Je stimuleert continu verbeteren rondom de ICT systemen en faciliteert bij het opstarten van verbeterinitiatieven. Ook onderhoud je een werkrelatie met de functioneel- en applicatiebeheerders voor onder andere het opstarten en afronden van projecten en de borging in de organisatie. Je volgt digitale ontwikkelingen en legt proactief contact met relevante relaties. Je bent onze regievoerder op (accountmanagers van) softwareleveranciers en initieert samenwerking met opdrachtgevers en externe stakeholders van het SNN. Daarnaast ben je ook de sparringpartner van onze CISO over de doelstellingen en inrichting van het informatie- en securitybeleid. 

Wat breng je mee? 

 • Een HBO+ werk- en denkniveau. 
 • Kennis van en ervaring op het gebied van informatieadvies. 
 • Een relevante opleiding op het vakgebied of je bent bereid om een opleiding te gaan volgen. 
 • Ervaring met projectleiding. 
 • Ervaring met werken aan en met architectuur binnen de decentrale overheid is een pré. 
 • Naast proactief, ben je klant- en resultaatgericht. 
 • Vanuit de organisatie zelf en de ontwikkelingen daarbuiten weet je wat er leeft en kun je dit vertalen in beleid en in concrete projecten met relevante stakeholders, waarbij je communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling goed van pas komen. 
 • Je bent in staat om planmatig te werken. 
 • Je bent omgevingsbewust, je hebt tact, overtuigingskracht en je hebt een analytisch vermogen. 
   

Wat bieden we jou? 

De organisatiecultuur is erop gericht het beste uit onze medewerkers te halen. We bieden een contract van een jaar, dat bij goed functioneren zal worden omgezet in een vast contract. De functie is ingeschaald in schaal 11 cao provincies, min. € 3.506,28  max. € 5.008,99 (norm 1-7-2020) voor een fulltime contract). Naast je salaris en individueel keuzebudget van 22,37% biedt het SNN volop ontwikkelmogelijkheden. Zo beschikt iedere medewerker over een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5.000,- per vijf jaar. 

Interesse?

Herken jij jezelf in deze vacature? Stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk 3 oktober a.s. naar Ilse Bos via solliciteren@snn.nl

De eerste sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 8 oktober a.s. Een eventueel tweede gesprek staat gepland op donderdagmiddag 14 oktober a.s. Een talententest kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Sigrid Tersteeg, manager bedrijfsondersteuning te bereiken via telefoonnummer 06-25396201. Meer informatie over het SNN vind je op www.snn.nl.

Medewerkers van het SNN en de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe zijn interne kandidaat voor deze functie. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Goed om te weten: Bij je indiensttreding vragen wij je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Als je geen VOG kunt aanleveren, kunnen we je helaas niet aannemen.
 

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall