Strategisch programmamanager/ Teamleider

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) is op zoek naar een

Strategisch programmamanager/ Teamleider

Het SNN is een samenwerkingsvorm van de drie noordelijke provincies en vier grote gemeenten. Het SNN stimuleert, faciliteert en verbindt ambities gericht op de ontwikkeling van Noord-Nederland. Wij voeren diverse subsidieprogramma’s uit, faciliteren noordelijke samenwerking en behartigen de belangen van het Noorden in Den Haag en Brussel. Wij zijn een enthousiaste club. Met ruim 160 collega’s zetten we ons dagelijks in voor Noord-Nederland. Als dienstverlener staan we dicht bij onze klanten, opdrachtgevers en samenwerkingspartners.

Wat ga je doen?

Als Programmamanager geef je leiding aan een klein team (ca 7 fte). Het team denkt op strategisch niveau mee over de te behalen doelen, maar ook op meer tactisch niveau over de planning en het ontwerp van de subsidie instrumenten. Dat alles doet het team samen met de drie Noordelijke provincies en in afstemming met de interne organisatie van SNN, zoals de uitvoerende subsidieteams.  

Je bent integraal verantwoordelijk voor de programmering (van strategie tot uitvoering) van meerdere (Europese) subsidieprogramma’s.  
Als programmamanager richt je de organisatie van de programma’s in en bouw je aan de samenwerking tussen de betrokkenen. Het gaat erom dat er een systeem ontstaat waarin iedereen weet wat hem te doen staat en daar vol voor wil gaan. Zeker wanneer sprake is van een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties en diverse gelijktijdig lopende programma’s. Jij bent degene die de regie en het overzicht heeft over het gehele speelveld van Programmamanagement en daarin ben je een sparringpartner voor het MT. Je vertegenwoordigt het SNN in diverse landelijke overleggen. 

In de rol van Teamleider bouw je aan een werk- en leerklimaat waar de talenten van medewerkers optimaal tot hun recht komen en waarin zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Zelfstandigheid, vernieuwing en constante verbetering vormen kernwaarden binnen het team. Door jouw proactieve en verbindende stijl van leidinggeven zorg je ervoor dat het team haar rol in het speelveld van strategie en programmering zowel intern als extern gericht goed neerzet. Je brengt de ingezette teamontwikkeling en positionering van het team belangrijke stappen verder. Samen met de andere teamleiders breng je voor de doorontwikkeling van leiderschap binnen het SNN.

Wat breng je mee?

  • Je hebt een WO werk- en denkniveau. 
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring als leidinggevende aan hoogopgeleide professionals.  
  • Je bent een vernieuwende denker, creatief en aantoonbaar in staat ‘out of the box’ te denken en te handelen. 
  • Je hebt verbindend vermogen en kan ingewikkelde zaken op een toegankelijke manier uitleggen. 
  • Je hebt affiniteit met subsidies en/of Europese Cohesie-programma's en een organisatie in verandering.  

Wat bieden we jou?

We bieden je een uitdagende werkplek bij een unieke organisatie waarin wij het beste uit onze medewerkers willen halen. We bieden je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. De functie is ondergebracht in de categorie Regisseur Verbinder schaal 13 CAO provincies (minimaal €4.442 en maximaal € 6.324,-) voor een fulltime aanstelling (norm 1 juli 2021). Je werkt minimaal 32 uur per week (deels vanuit huis). Naast je salaris en individueel keuzebudget van 22,37% biedt het SNN volop ontwikkelmogelijkheden. Zo beschikt iedere medewerker over een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5.000, - per vijf jaar. SNN draagt in ruime mate bij aan je ABP-pensioenvoorziening. 

Interesse?

Herken jij jezelf in deze mooie functie? Stuur je motivatie en CV naar solliciteren@snn.nl. In verband met de zomervakanties hanteren wij een ruime sollicitatieperiode.
Je kan tot 29 augustus reageren. Mogelijk geschikte kandidaten zullen wij al tijdens de nog lopende sollicitatieperiode uitnodigen voor een eerste kennismakingsgesprek.

Een talententest kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Daarnaast zal bij de laatste kandidaat  een assessment onderzoek worden afgenomen.  

Voor inhoudelijke informatie over deze vacature/functie kun je bellen met Deka Wind, manager Subsidies, op 06-27825750. Vragen over de procedure kun je stellen aan Monique Quanjel (06-20966492). Meer informatie over het SNN vind je op de pagina Over SNN

Goed om te weten

Medewerkers van het SNN en de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe zijn interne kandidaat voor deze functie. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Bij je indiensttreding vragen wij je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Als je geen VOG kunt aanleveren, kunnen we je helaas niet aannemen.

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall