Contact

  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

Bezoek het Weekend van de Wetenschap bij jou om de hoek!

Op 5 en 6 oktober vindt het Weekend van de Wetenschap plaats. Ook in Noord-Nederland zetten organisaties hun deuren open voor publiek. Zij laten zien hoe wetenschap en technologie onderdeel zijn van hun werk en dat Europese subsidie dit stimuleert. Je bent van harte welkom om te komen kijken, ervaren en ontdekken wat Europees geld mogelijk maakt bij jou in de buurt! 

Wat te doen in Groningen

Bezoekers krijgen dit weekend een unieke blik achter de schermen en mogen op plekken komen die normaal niet zichtbaar zijn voor publiek. Zo kun je bijvoorbeeld in Groningen een kijkje nemen in de studio van ontwerper Tjeerd Veenhoven. In de studio wordt gewerkt aan de ontwikkeling van kleding gemaakt van algen.  

Wat te doen in Friesland

Breng in Leeuwarden een bezoek aan de escaperoom van Friesland Boeit. Probeer zelf te ontsnappen maar neem ook een kijkje achter de schermen ontdek hoe zo’n escaperoom is opgebouwd.  Of bezoek de serious games studio van Grendel Games in Blokhuispoort. Je kunt zelf gamen of leren hoe een game gemaakt wordt. De Academie van Franeker verzorgt een college over de Franeker Universiteit en een rondtocht langs de oude universiteitsgebouwen, de voormalige ‘hortus botanicus’ en de oudste studentenkroeg van Nederland. Ook bij BIOND in Bolsward kun je een kijkje nemen achter de schermen waarbij meerdere bedrijven de handen ineen hebben geslagen voor Friese boeren. Maak kennis met de vele innovaties en bijzondere ideeën van deze onderzoekers. Kortom; er is genoeg te beleven!  Bekijk hier het complete overzicht van deelnemers in Friesland

Wat te doen in Drenthe

Breng in Drenthe een bezoek aan het Hunzebos te Exloo in 3D. Ga op avontuur en bewonder de overblijfselen van de ijstijd. Met behulp van een app ontdek je de geschiedenis van het landschap en houd je een wedstrijdje met een sabeltandtijger. Of bezoek boerderij de Dennehoeve in Hooghalen. Boer Sijbenga kweekt een speciale paddenstoel waardoor de kringloop op zijn boerderij rond is. Bekijk hier het complete overzicht van deelnemers in Drenthe. 

Europa om de hoek 

Europa om de hoek is trotse partner van het Weekend van de Wetenschap. Wij vinden het belangrijk dat projecten die mede mogelijk zijn gemaakt dankzij Europese subsidie op de kaart worden gezet. Benieuwd welke projecten er nog meer te bewonderen zijn? Ga dan naar www.europaomdehoek.nl/wvdw. Hier vind je meer informatie over het programma en de openingstijden van de deelnemende projecten bij jou om de hoek.  

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall