Contactgegevens

Tel: (050) 5224 900
E-mail: info@snn.nl

Heb je vragen over onze subsidies voor particulieren?
Neem dan contact met ons op via 050 5224 924.

Bezoekadres
Leonard Springerlaan 15
9727 KB Groningen

Postadres
Postbus 779
9700 AT Groningen

Parkeren
U kunt parkeren op MartiniPlaza Parking. Hier zijn laadpalen aanwezig.

Bedrijvenregeling Drenthe Arbeidsplaatsenregeling

Headerfoto bedrijvenregeling Drenthe Vrouw die robothand repareert

Introductie

Mkb’ers met plannen die nieuwe banen en bedrijvigheid opleveren in zes Drentse gemeenten kunnen subsidie ontvangen voor arbeidsplaatsen. Plannen kunnen gaan over vestigen, uitbreiden, innoveren, diversifiëren of herzien van bedrijfsactiviteiten in Drenthe. Ontstaan er voor langere tijd nieuwe banen dankzij de nieuwe plannen? Per nieuwe arbeidsplaats is de subsidie 5.000 euro. Dit kan oplopen tot een maximum van 100.000 euro subsidie per bedrijf.

Bedrijvenregeling Drenthe Rentekortingsregeling

In het kort

Deadline indienen aanvraag
31 december 2019
Besluit op aanvraag
8 weken

Voor wie

Ondernemers in midden- en kleinbedrijf actief in de Drentse gemeente Assen, Borger-Odoorn, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

  • Per nieuwe arbeidsplaats is de subsidie 5.000 euro.
  • De subsidie kan oplopen tot een maximum van 100.000 euro per bedrijf.

Wat zijn de voorwaarden?

  • De nieuwe arbeidsplaatsen waarvoor subsidie wordt verstrekt zijn het directe gevolg van vestiging, fundamentele wijzigingen in de bedrijfsvoering, uitbreiding, diversificatie of innovatie.
  • Per gemeente is een maximaal budget beschikbaar. Is dit budget bereikt, dan sluit deze gemeente de aanvraag voor de subsidies.
  • Elke aanvraag wordt getoetst op een aantal criteria. Om goedgekeurd te worden, moet een project een minimaal aantal punten scoren op criteria zoals werkgelegenheid.
  • Alle toetsingscriteria vind je in de verordening.

Resterend Budget

Hieronder vind je hoeveel budget er nog in jouw gemeente is.

Het budget wordt gedeeld met de Bedrijvenregeling Drenthe Rentekortingsregeling

Gemeente Assen:

697.313 euro

Gemeente Borger-Odoorn:

163.000 euro

Gemeente Midden-Drenthe:

245.000 euro

Gemeente Noordenveld:

180.000 euro

Gemeente Tynaarlo:

260.000 euro

Gemeente Westerveld:

525.000 euro

Voor de gemeenten Aa en Hunze, Meppel en De Wolden is geen budget beschikbaar gesteld. 

Verordening, wet- en regelgeving

Download alle documenten

Ik wil Bedrijvenregeling Drenthe Arbeidsplaatsenregeling aanvragen

Moton Lubricants maakt en levert milieuvriendelijke spuitbussen

afbeelding Moton Lubricants
“De airspray spuitbussen zijn precies zoals ik ze wil hebben”
Jan Hermanie
Bekijk case
.
Moton Lubricants maakt en levert milieuvriendelijke spuitbussen

Moton Lubricants uit Assen heeft een prachtige innovatie ontwikkeld: plastic spuitbussen, die volledig recyclebaar zijn, met milieuvriendelijke luchtdruk. De petflessen, zoals ze bij Moton worden genoemd, zijn sinds mei 2017 op de markt en lopen storm, aldus commercieel manager Marcel Beuker. Om die reden investeert Moton in additionele productiemiddelen en duurzame bedrijfsuitrusting. Ook brengt de innovatie een groei van drie nieuwe arbeidsplaatsen met zich mee. Hiervoor ontvangt Moton subsidies vanuit de Bedrijvenregeling Drenthe.

Bij Moton Lubricants worden alle producten, van smeermiddelen tot reinigingsmiddelen en van toevoegingen tot verpakkingen, zoveel mogelijk biologisch en milieuvriendelijk gemaakt. Deze producten worden via 900 verkooppunten in 136 landen verkocht onder de merknamen van de klanten van Moton.

Milieuvriendelijke producten

Jan Hermanie, oprichter en eigenaar van Moton Lubricants, vindt milieuvriendelijke producten belangrijk. “Het zit in mijn genen”, verklaart hij zijn gedrevenheid. “Mijn vader was vroeger directeur van een gasfabriek in Leerdam. De chemische producten veroorzaakten vaak hele grote branden. Dat maakte grote indruk om me als kind. Ik wilde dat absoluut niet weer meemaken. Daarom vind ik het belangrijk dat onze producten op water- en oliebasis en niet chemisch zijn. Het is jammer dat grote bedrijven zoals Shell hier niet in meegaan.”

Uitvoerig testen

De heer Hermanie en commercieel manager Marcel Beuker kwamen in 2013 in contact met Airopack om duurzame verpakkingen te bespreken. Airopack maakte al petflessen voor Gilette. “Die petflessen spraken ons enorm aan”, vertelt Beuker. “Ze zijn recyclebaar, kunnen gewoon in de kliko en zijn onbreekbaar.” Omdat Moton de petflessen met verschillende materialen wil vullen, en de flessen wil gebruiken in combinatie met luchtdruk, zijn ze er allerlei testen mee gaan doen en hebben ze de petfles ontwikkeld zoals deze nu is. Ook de veiligheid van de flessen is uitvoerig getest. Beuker: “Je wilt immers dat de flessen zonder ontploffingsgevaar in vliegtuigen en warme busjes kunnen worden vervoerd. Ook het risico en het effect van eventuele scheurtjes in de fles zijn uitvoerig onderzocht. Voor deze werkzaamheden zijn drie extra arbeidsplaatsen nodig. Dit hebben we kunnen realiseren dankzij de subsidie van Bedrijvenregeling Drenthe. Voor een kleine onderneming als het onze zou volledig zelf financieren een te hoge druk met zich meebrengen.”

Meer medewerkers en klanten

Moton Lubricants vult en levert de ‘air-powered spuitbussen’ sinds mei 2017 en merkt nu al dat het bedrijf groeit. Niet alleen werden er drie extra medewerkers aangenomen, ook klanten van Moton zijn zeer geïnteresseerd in de innoverende verpakking. Beuker: “Nog voordat de machine er was om de flessen mee te vullen, hadden we al afnemers voor het nieuwe product.”

Trots

Eigenaar Hermanie is trots. “Trots dat we dit met elkaar hebben kunnen realiseren. De spuitbussen zijn van begin tot eind duurzaam, precies zoals ik ze wil hebben.”

 

afbeelding van vrouw met notebook

Heb je een innovatief idee? Wij kijken graag met je mee!

Mail met SNN

Of bel 050 5224 900 op werkdagen van 8:30 -17:00 uur.

Heb je een vraag over een project? Neem contact op met een van de bedrijvencontactfunctionarissen uit jouw gemeente:

Contactgegevens per gemeente

Ik wil Bedrijvenregeling Drenthe Arbeidsplaatsenregeling aanvragen

Nieuws

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall