Contactgegevens

Tel: (050) 5224 900
E-mail: info@snn.nl

Heb je vragen over onze subsidies voor particulieren?
Neem dan contact met ons op via 050 5224 924.

Bezoekadres
Leonard Springerlaan 15
9727 KB Groningen

Postadres
Postbus 779
9700 AT Groningen

Parkeren
Je kan parkeren op MartiniPlaza Parking. Hier zijn laadpalen aanwezig.

Bedrijvenregeling Drenthe Arbeidsplaatsenregeling (BRD APR)

Headerfoto bedrijvenregeling Drenthe Vrouw die robothand repareert

Mkb’ers met plannen die nieuwe banen en bedrijvigheid opleveren in zes Drentse gemeenten kunnen subsidie ontvangen voor arbeidsplaatsen. Plannen kunnen gaan over vestigen, uitbreiden, innoveren, diversifiëren of herzien van bedrijfsactiviteiten in Drenthe. Ontstaan er voor langere tijd nieuwe banen dankzij de nieuwe plannen? Per nieuwe arbeidsplaats is de subsidie 5.000 euro. Dit kan oplopen tot een maximum van 100.000 euro subsidie per bedrijf.

Let op! Binnen de Bedrijvenregeling Drenthe is tevens de Rentekortingsregeling opengesteld.

In het kort

Deadline indienen aanvraag
31 december 2019
Besluit op aanvraag
8 weken
Success rate
87,5% ?

Voor wie

Ondernemers in midden- en kleinbedrijf actief in de Drentse gemeente Assen, Borger-Odoorn, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

  • Per nieuwe arbeidsplaats is de subsidie 5.000 euro.
  • De subsidie kan oplopen tot een maximum van 100.000 euro per bedrijf.

Wat zijn de voorwaarden?

  • De nieuwe arbeidsplaatsen waarvoor subsidie wordt verstrekt zijn het directe gevolg van vestiging, fundamentele wijzigingen in de bedrijfsvoering, uitbreiding, diversificatie of innovatie.
  • Per gemeente is een maximaal budget beschikbaar. Is dit budget bereikt, dan sluit deze gemeente de aanvraag voor de subsidies.
  • Elke aanvraag wordt getoetst op een aantal criteria. Om goedgekeurd te worden, moet een project een minimaal aantal punten scoren op criteria zoals werkgelegenheid.
  • Alle toetsingscriteria vind je in de verordening.

Resterend Budget

Hieronder vind je hoeveel budget er nog in jouw gemeente is.

Het budget wordt gedeeld met de Bedrijvenregeling Drenthe Rentekortingsregeling

Gemeente Assen:

637.313 euro

Gemeente Borger-Odoorn:

163.000 euro

Gemeente Midden-Drenthe:

170.000 euro

Gemeente Noordenveld:

Op aanvraag

Gemeente Tynaarlo:

320.000 euro

Gemeente Westerveld:

525.000 euro

Voor de gemeenten Aa en Hunze, Meppel en De Wolden is geen budget beschikbaar gesteld. 

Verordening, wet- en regelgeving

Download alle documenten

Ik wil Bedrijvenregeling Drenthe Arbeidsplaatsenregeling aanvragen

Harkboot in stroomversnelling

Foto van Harkboot
"Wij verwijderen waterplanten met aandacht voor het zuurstofgehalte, zodat de vissen blijven leven"
Leon Sterk
Bekijk case
.
Harkboot in stroomversnelling

Leon Sterk prutst naar eigen zeggen het liefst met bootjes. Dat prutsen werd professioneel managen toen hij een succesvolle uitvinding deed: de harkboot. De harkboot verwijdert waterplanten in open water op een effectieve en visvriendelijke manier. Inmiddels heeft zijn bedrijf Harkboot in Roden vijf verschillende harkboten en is het zowel nationaal als internationaal actief.

Zijn handdruk is net zo stevig als zijn werkschoenen en de zwarte vegen op zijn vingers maken duidelijk dat hij niet bang is om zijn handen vuil te maken. Boven zijn bureau hangen robuuste industriële lampen, maar in het kantoor staan tegenwoordig ook nette rolkasten vol papierwerk. Leon Sterk: ‘Het begon allemaal met de vraag van een klant toen ik als zelfstandige boothuizen en jachthavens ploegde. Ze vroegen of ik ook de wildgroei aan waterplanten kon bestrijden. Maaien bleek niet effectief, dan woekeren de planten juist sneller. Daarom bedacht ik de harkmethode, om de planten met wortel en al uit de bodem te trekken.’

Visvriendelijk

De technisch handige Leon bouwde een constructie op een tweedehands boot en zo ontstond de harkboot. Het concept bleek een uitkomst voor het aanpakken van ‘groene soep’: oprukkende waterplanten in open water die de boel ondoordringbaar maken en soms zelfs de waterkwaliteit bedreigen. ‘Wij verwijderen waterplanten met aandacht voor het zuurstofgehalte, zodat de vissen blijven leven’, legt Leon uit. ‘Door die visvriendelijke werkwijze werden we al snel populair bij hengelsportfederaties, zoals de Sportvisserij Groningen Drenthe waarmee we al jarenlang samenwerken. Die willen hun visplekken vrijhouden van dichte waterbegroeiing. Inmiddels worden we in het hele land gevraagd en krijgen we zelfs verzoeken uit België, Duitsland en Frankrijk.’

Platgebeld

Door nieuwe EU-richtlijnen voor de aanpak van invasieve exoten die de waterkwaliteit bedreigen, wijken steeds meer waterschappen, provincies en gemeenten uit naar de innovatieve harkmethode. ‘We worden platgebeld’, zegt Leon, die ook regelmatig wordt gevraagd om te spreken op symposia over de bestrijding van exotische waterplanten.

Verder verfijnen

Het team van Harkboot bestaat inmiddels uit vier vaste medewerkers, een flexibele kracht en diverse zelfstandigen voor uiteenlopende hark-, ploeg- en veegklussen in open water. Bovendien werkt het bedrijf samen met een bioloog om de effecten van de harkmethode grondiger te onderzoeken. ‘We gaan diverse gebieden na het opschonen monitoren. De uitkomsten gebruiken we om onze werkwijze verder te verfijnen’, vertelt Leon. Intussen groeit de opslag- en werkplaats in Roden uit zijn jasje. ‘De vloot breidt uit en daarmee ook de nodige trailers, takels, machines, lasapparatuur en gereedschap. De plannen voor uitbouw liggen al klaar, we hopen deze winter te beginnen.’

Professionele aanpak

De eerste zelfgemaakte harkboot is inmiddels onderdeel van een vloot met vijf exemplaren. Voor de ontwikkeling van de harkboten zocht Sterk samenwerking met een fabrikant van maaiboten en amfibische machines. ‘Het leek me slim om mijn ontwerp met een gerenommeerde botenbouwer verder uit te werken. Ik pruts nog steeds graag met bootjes, maar de ontwikkelingen rondom Harkboot vroegen om een professionele aanpak.

 

Voor de realisatie van additionele arbeidsplaatsen maakt Harkboot gebruik van de Bedrijvenregeling Drenthe ArbeidsplaatsenregelingHet volledige artikel is eerder gepubliceerd in Nommer 32.

afbeelding van vrouw met notebook

Heb je een innovatief idee? Wij kijken graag met je mee!

Mail met SNN

Of bel 050 5224 900 op werkdagen van 8:30 -17:00 uur.

Heb je een vraag over een project? Neem contact op met een van de bedrijvencontactfunctionarissen uit jouw gemeente:

Contactgegevens per gemeente

Ik wil Bedrijvenregeling Drenthe Arbeidsplaatsenregeling aanvragen

Nieuws

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall