Digitaliseringsvoucher Drenthe 2022

Ben jij een Drentse mkb’er en wil je jouw onderneming (meer) digitaal maken? Dat kan met de subsidie Digitaliseringsvoucher Drenthe 2022. Versterk met deze subsidie het digitale bereik en de digitale weerbaarheid van je bedrijf of organisatie. Deze subsidie kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het opzetten of verbeteren van een webshop, het koppelen van een webshop aan je voorraadadministratie of het laten uitvoeren van een scan voor cybersecurity, om zo de digitale veiligheid van jouw onderneming te verbeteren. Je kunt 50 procent van de kosten voor digitalisering vergoed krijgen, tot een maximum van € 3.000,-.

Het subsidieplafond is bereikt. 
Er is namelijk meer subsidie aangevraagd dan beschikbaar is. Wij verdelen de subsidie op volgorde van binnenkomst van de complete aanvragen. Aanvragen die na het bereiken van het subsidieplafond aan de beurt zijn, ontvangen helaas geen subsidie.

Je kunt nog een aanvraag doen.
Bij de inhoudelijke controle kan blijken dat aanvragen niet voor subsidie in aanmerking komen. Er komt dan budget vrij. Mogelijk kunnen wij dan alsnog extra aanvragen in behandeling nemen. 

In het kort

Deadline indienen aanvraag
31 december 2022 ?
Besluit op aanvraag
13 weken ?
Resterend budget
Op aanvraag ?
Subsidiepercentage
50% ?
Maximale subsidie
€3.000 ?

Voor wie

Mkb-ondernemers met een fysieke vestiging in de provincie Drenthe. 

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • Het afnemen of aanschaffen van nieuwe producten, processen of diensten bij een externe digitale leverancier.

 • Het door een externe digitale leverancier laten verbeteren van bestaande producten, diensten of processen door toepassing van digitalisering.

 • Het laten uitvoeren van een scan voor cybersecurity om de digitale weerbaarheid te versterken.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Jouw organisatie moet ingeschreven staan in de kamer van koophandel, zonder i.o. status;

 • Je hebt op het moment van aanvragen ten minste 1 bestaande fysieke vestiging in Drenthe, waaruit activiteiten worden uitgevoerd;

 • De activiteit waarvoor subsidie wordt aangevraagd moet bijdragen aan behoud of vergroten van omzet of winst, verbetering van het digitale bereik of verbetering van de digitale weerbaarheid;

 • De hoogte van een te verstrekken subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten exclusief btw;

 • De minimale subsidie moet minstens €1.500 zijn;

 • De verplichting mag maximaal 3 weken vóór indienen van de aanvraag zijn aangegaan;

 • Kosten die niet in aanmerking komen voor subsidie: interne kosten, interne leveringen tussen bedrijven die in een groep verbonden zijn, SEO en SEA, aanschaf van hardware, trainingen en workshops en kennisinhuur/advieskosten.

 • Kijk voor alle voorwaarden in de verordening Digitaliseringsvoucher Drenthe 2022.

Een aantal veelgestelde vragen

 • Onder het aangaan van een verplichting wordt bijvoorbeeld het akkoord gaan met een offerte van een deskundige bedoeld (ongeacht of dit schriftelijk, online of mondeling is). 

 • Dit is een gebouw met een eigen postadres dat in gebruik of beheer is door de onderneming of organisatie van de aanvrager. Minimaal één vestiging van het bedrijf heeft een ander adres dan het privéadres van de eigenaar/eigenaren. Of de vestiging is gescheiden van de privéwoning en heeft een eigen opgang of toegang.

 • De externe digitale leverancier is onafhankelijk en: 

  • biedt aantoonbaar diensten of producten aan op het gebied van digitalisering, automatisering en optimalisering van analoge en handmatige processen en/of;
  • is aantoonbaar expert op het gebied van het versterken van de digitale weerbaarheid;
  • is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
Alle veelgestelde vragen

Verordening, wet- & regelgeving

Download alle documenten

Benchmark Digitalisering - Hoe digitaal is jouw bedrijf?

Wil jij weten waar jouw bedrijf staat op het gebied van digitalisering? Kun jij concrete tips gebruiken om je bedrijf toekomstbestendiger te maken?

Vul dan de benchmark digitalisering in van Ik Ben Drents Ondernemer. 

Lees hier verder

Mijn Digitale Zaak

Ook via de KVK, MKB-Nederland en INretail kun je ondersteuning krijgen om je bedrijf te digitaliseren. Samen hebben deze partijen een gratis scan en een advies op maat ontwikkeld. Ze helpen je aan de juiste software of samenwerkingspartner om verder te komen. RVO biedt voor veel onderdelen een passende subsidie aan om groeimogelijkheden door te voeren.

Meer informatie? Kijk hier.

Kom je er niet helemaal uit?

Wij helpen je graag verder! We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur.

Mail naar bedrijfsontwikkeling&groei@snn.nl of bel  050 - 5224 915.

Ik wil de Digitaliseringsvoucher Drenthe 2022 aanvragen

Nieuws

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall