Valorisatie en Kennisontwikkeling 2021 ronde 2

Het midden- en kleinbedrijf in Noord-Nederland heeft veel goede, innovatieve ideeën. Het omzetten van deze ideeën naar concrete producten of diensten gebeurt nog te weinig. Vooral voor het bouwen en testen van een prototype is meer ondersteuning nodig. Maar ook kennis is een onmisbare voorwaarde voor innovatie. Zonder kennis van nieuwe technieken en processen komt innovatie immers niet tot stand. 

De subsidie van Valorisatie en Kennisontwikkeling 2021 ronde 2, helpt bedrijven, maar ook kennisinstellingen om meer kansrijke innovatieve producten en diensten voor de markt te ontwikkelen. Maar het helpt bedrijven en kennisinstellingen ook om nieuwe kennis aan te boren, te ontwikkelen en toe te passen.

In het kort

Deadline indienen aanvraag
31 maart 2022
Besluit op aanvraag
3 maanden
Resterend budget
€ 8.500.000,-
Subsidiepercentage
40% - 50% ?
Maximale subsidie
€ 1.250.000,- ?

Voor wie

Voor mkb’ers in Groningen, Friesland en Drenthe die een innovatie ontwikkelen, al dan niet in samenwerking met kennisinstellingen en grote bedrijven.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

  • Kosten van materialen voor het doen van onderzoek inclusief de eigen uren die hiervoor nodig zijn.
  • Kosten voor het ontwikkelen, bouwen en testen van een prototype inclusief de eigen uren die hiervoor nodig zijn.

Wat zijn de voorwaarden?

  • De innovatieve producten, concepten, technologieën en diensten bevinden zich in het ontwikkelstadium: je hebt een duidelijk plan voor ogen en wilt nu gaan bouwen en testen, of;
  • De te ontwikkelen kennis bevindt zich in de onderzoeksfase: je hebt een duidelijk plan voor ogen en wilt nu een of meerdere onderzoeksvragen beantwoord krijgen.
  • Het project heeft een sterk onderscheidend karakter (de onderzoeksresultaten hebben bijvoorbeeld een bijzondere maatschappelijke betekenis of de samenwerking is bijzonder omdat het gaat om kleine mkb’ers die tot nu toe nauwelijks bereikt worden).

Ik wil subsidie Valorisatie en Kennisontwikkeling 2021 ronde 2 aanvragen

Verordening, wet- en regelgeving

Download alle documenten

Bekijk alle subsidies voor ondernemers

Past de subsidie Valorisatie en Kennisontwikkeling 2021 ronde 2 niet bij jouw innovatief idee? Bekijk het complete overzicht van SNN subsidies voor ondernemers.

Naar overzicht subsidies

Heb je een innovatief idee? Wij kijken graag met je mee!

Wij kijken graag met je mee!

Mail met SNN   (050) 5224 900

We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:30 - 17:00 uur.

Cases

Raak geïnspireerd

“De mogelijkheden van 3D-printen zijn eindeloos als we de techniek verder ontwikkelen.”

Erwin van Maaren en Jan Volker

Agenda

Nieuws

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall