Energiebesparing Aardbevingsbestendige Woningen aangevraagd en nu?

Aanvragen niet meer mogelijk.

In het aardbevingsgebied worden woningen versterkt. Zo zijn ze beter bestand tegen aardbevingen. Woningeigenaren in het aardbevingsgebied en met een getekende versterkingsovereenkomst kunnen subsidie ontvangen om de woning energiezuinig te maken. Hiervoor heeft Nationaal Coördinator Groningen (NCG) de subsidieregeling ‘Regeling energiebesparing woningen bouwkundig versterkingsprogramma Groningenveld’ beschikbaar gesteld. Je ontvangt subsidie voor energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. De subsidie voor de regeling 'Energiebesparing Aardbevingsbestendighuis' kan oplopen tot maximaal € 7.000,-.

Nu je subsidie hebt aangevraagd wil je natuurlijk weten hoe het verder gaat. Kijk daarvoor op jouw persoonlijke account of bekijk de verschillende fases van het subsidietraject.

Fases van het subsidietraject

In behandeling

Het SNN controleert of jouw aanvraag compleet is en aan de voorwaarden voldoet. Als we meer informatie van je nodig hebben nemen we contact met je op. Is je aanvraag compleet dan ontvang je binnen 14 weken bericht, per mail. Als je subsidieaanvraag is goedgekeurd wordt het bedrag binnen 15 werkdagen op je rekening gestort.

Heb je besloten om toch geen gebruik te maken van de subsidie? Via je persoonlijke account kun je de aanvraag intrekken.

Lopend

Als je aanvraag is goedgekeurd ontvang je van ons een zogenoemd beschikking. De subsidie wordt binnen 15 werkdagen op je rekening gestort. De energiebesparende of energieopwekkende werkzaamheden aan je huis moeten binnen 18 maanden zijn uitgevoerd. 

Wissel je van aannemer of plaats je toch liever HR++(+) in plaats van een zonneboiler, geef deze wijzigingen dan aan ons door via je persoonlijke account.

Vaststelling

18 maanden nadat de subsidie op je rekening is gestort moeten de werkzaamheden om je huis energiezuiniger te maken zijn uitgevoerd en dit moeten wij controleren. Het kan dus zijn dat je bezoek krijgt van een controleur of je wordt gevraagd om facturen met betaalbewijs op te sturen. 

Regeling & toelichting

Download alle documenten
  • Openstelling Regeling energiebesparing woningen bouwkundig versterkingsprogramma Groningenveld (04-12-18)
    0.73mb
    Download document
  • Wijziging Regeling energiebesparing woningen bouwkundig versterkingsprogramma Groningenveld (20-12-19)
    0.32mb
    Download document

Heb je een vraag? Neem contact op met Team Duurzaamheid.

Mail met SNN 050 5224 924

Of bel op werkdagen tussen 8.30 – 17.00 uur.

Nieuws

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall