Gemeentelijke leningen Het Hogeland

Heb je je eerste droomhuis in de gemeente Het Hogeland gevonden, maar is de hypotheek van de bank niet voldoende? Ben jij eigenaar van een woning in de gemeente Het Hogeland en wil je jouw huis meer comfortabel, toekomstbestendig of energiezuinig maken? Of ben je ondernemer en eigenaar van een pand in de gemeente Het Hogeland dat je wil verduurzamen of energiezuinig wil maken?

Kijk dan eens of je een gemeentelijke lening kunt aanvragen om je hierbij te helpen. De gemeentelijke leningen Het Hogeland passen bij verschillende persoonlijke situaties. Zo is er een starterslening en een verzilverlening. En zijn er twee soorten stimuleringsleningen voor particulieren en twee soorten stimuleringsregelingen voor ondernemers. Hieronder vind je uitleg en een doorverwijzing naar de pagina waar je de lening kunt aanvragen. Je kunt de leningen tot en met 14 november 2032 aanvragen.

Starterslening

Je hebt je eerste droomhuis gevonden in de gemeente Het Hogeland, maar de hypotheek van de bank is niet voldoende. Dan kun je gebruik maken van de starterslening. Dat is een gemeentelijke aanvulling om het verschil te overbruggen tussen je allereerste hypotheek en de prijs van je droomhuis.

Kijk op de subsidiepagina van de starterslening voor meer informatie.

Verzilverlening

Je woont al jaren in je droomhuis, je hebt een leeftijd die minimaal 10 jaar voor de wettelijke AOW-leeftijd ligt en je hebt overwaarde. Wil je jouw huis meer toekomstbestendig, comfortabel of energiezuinig maken? Dan kun je gebruik maken van de hypothecaire verzilverlening. In dat geval gebruik je de overwaarde van je huis om aanpassingen te doen. Met een verzilverlening gaan je maandlasten niet omhoog, ook betaal je geen rente. De lening wordt opgeteld bij de restschuld en afgelost als je de woning verkoopt.

Kijk op de subsidiepagina van de verzilverlening voor meer informatie.

Stimuleringsleningen (particulier)

Met de stimuleringslening kun je jouw huis meer comfortabel en toekomstbestendig maken. Zo kun je maatregelen nemen om energie te besparen, om zo lang mogelijk in je woning te blijven wonen of om het aanzicht van je pand te verbeteren. Andere maatregelen zijn het vervangen van daken met asbest, het aanleggen van een dak met vegetatie of het plegen van onderhoud aan je woning.

Er zijn twee soorten stimuleringsleningen: een consumptieve en een hypothecaire lening. De consumptieve lening is een kortlopende lening van maximaal 15 jaar, met een maximaal bedrag van € 10.000,-. De hypothecaire lening is een langlopende lening van maximaal 30 jaar, met een maximaal bedrag van € 50.000,-.

Kijk op de subsidiepagina van de consumptieve stimuleringslening of op de subsidiepagina van de hypothecaire stimuleringslening voor meer informatie.

Stimuleringsleningen (zakelijk)

Wil je jouw pand comfortabel, energiezuinig en toekomstbestendig maken? Dat kan met de zakelijke stimuleringsregeling. Zo kun je maatregelen nemen om energie te besparen of te verduurzamen.

Er zijn twee soorten zakelijke stimuleringsleningen: een onderhandse en een hypothecaire lening. De onderhandse lening is een kortlopende lening van maximaal 15 jaar, met een bedrag onder de € 25.000,-. De hypothecaire lening is een langlopende lening van maximaal 30 jaar, met een bedrag boven de € 25.000,-.

Kijk op de subsidiepagina van de onderhandse stimuleringslening of op de subsidiepagina van de hypothecaire stimuleringslening voor meer informatie.

Kom je er niet helemaal uit?

Heb je financiële vragen? 
Het SVn toetst alle financiële documenten en verstrekt daarna de lening. Neem bij financiële vragen daarom contact op met het SVN. Het SVn is op werkdagen te bereiken van 10.00 - 16.00 uur. 

(088) 253 9400

Heb je algemene vragen over de regeling?
Het SNN controleert bij deze lening alleen of je een aanvraag indient voor de juiste gemeente. Als dit het geval is dan sturen wij je een toewijzingsbrief. Neem bij algemene vragen contact op met het SNN. Het SNN is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:30 - 17:00 uur. 

leningen@snn.nl   (050) 5224 924

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall