Werkplaats Netwerk Platteland

Locatie: Volgt
Datum: 30 november 2023 om 09:00 t/m 30 november 2023 om 17:00

Op donderdag 30 november 2023 vindt de tweede Werkplaats Netwerk Platteland plaats. Deze werkplaats staat in het teken van “Leefbaarheid en Sociaal economische ontwikkeling van het platteland”. Deze werkplaats wordt in samenwerking met Stimuland, Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK) en LEADER Netwerk Nederland (LNN) georganiseerd.

De werkplaats

Een toekomstbestendige landbouw is essentieel voor de leefbaarheid in agrarische gemeenschappen. Agrariërs zorgen naast het produceren van voedsel ook voor landschapsbeheer, werkgelegenheid en bedrijvigheid, zijn vaak actief als vrijwilligers in (lokale) besturen en dragen bij aan evenementen in het landelijk gebied. De plannen voor stikstof, klimaat, water, bodem, natuur en biodiversiteit hebben effect op agrariërs en bewoners van het platteland. Wat zijn de gevolgen hiervan voor de regionale economie, de sociale samenhang en voorzieningen in deze gebieden? Welke instrumenten zijn er binnen GLB beschikbaar die bijdragen aan sociaal economische ontwikkeling van het platteland? En hoe zet je deze in de praktijk in? Dit zijn vragen die op deze werkplaats onder andere aan de orde komen.

Programma

De werkplaats bestaat uit een divers programma met verschillende workshops, waarbij jouw inbreng van belang is. Het programma volgt na de zomer.

Meer informatie

Interesse gewekt? Noteer 30 november alvast in je agenda (ochtend en middag).

Bekijk hier de terugblik van de eerste Werkplaats Netwerk Platteland die op 8 juni in Hilversum heeft plaatsgevonden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vul het formulier in om je aan te melden. Je ontvangt een e-mail om je aanmelding te bevestigen. We versturen de SNN Nieuwsbrief twee keer per maand.