Aandacht vanuit Europa voor JTF

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Afgelopen maandag was Eurocommissaris Elisa Ferreira, samen met ministers Micky Adriaansens van Economische Zaken & Klimaat (EZK) en Karien van Gennip van Sociale Zaken & Werkgelegenheid (SZW), op werkbezoek in Groningen voor de officiële start van het nieuwe Europese JTF-subsidieprogramma. Zoals jullie weten heeft Noord-Nederland vanuit Europa €330 miljoen euro ontvangen voor de overgang naar een groene economie en een klimaatneutrale toekomst in de provincie Groningen en gemeente Emmen.

Als onderdeel van de start van het JTF ondertekende het SNN, samen met de andere uitvoerende organisaties, het uitvoeringsconvenant. Een mooi en feestelijk moment! 

Marjan zegt hierover: ‘JTF is een heel mooi Europees subsidiefonds om een rechtvaardige omschakeling naar een duurzamere economie en versterking van de arbeidsmarkt mogelijk te maken. Gezien de impact van de afschaling van de aardgaswinning in onze regio Groningen/Emmen, zijn wij blij met het toegekende subsidiegeld en daarmee ook de erkenning van Europa voor de maatschappelijke opgave waar wij voor staan. We zijn er trots op dat wij als SNN de subsidies uit het JTF-programma mogen verstrekken aan inspirerende en vernieuwende oplossingen die antwoord geven op de energietransitie. Wij hopen hiermee als regio niet alleen in Nederland maar ook in Europa een voorbeeld te zijn richting een klimaatneutrale toekomst.’

De eerste JTF-subsidies zijn in januari opengesteld. Op 1 maart gaan de volgende twee JTF-subsidies open. 
Wil je meer weten hierover? Kijk op de webpagina over het JTF.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vul het formulier in om je aan te melden. Je ontvangt een e-mail om je aanmelding te bevestigen. We versturen de SNN Nieuwsbrief twee keer per maand.