Eerste innovatieproject ontvangt Europese subsidie uit nieuw EFRO-programma

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Een mooie mijlpaal! Het project “Bevrijd van pijn app” heeft als eerste Europese subsidie ontvangen uit het nieuwe EFRO-programma 2021-2027, voor de ontwikkeling van een digitale zelfhulp app voor chronische pijnbehandeling.

vrouw met ipad

De “Bevrijd van pijn app” ontving hiervoor Valorisatie subsidie. Chronische pijn is een grote uitdaging in onze vergrijzende samenleving. Als chronische pijn niet goed behandeld wordt kan dit zelfs leiden tot maatschappelijke problemen. De “Bevrijd van pijn” app, ontwikkeld door projectpartners Reducept B.V. en Alserda Media B.V., is een real time app en afgestemd op iemands individuele pijnervaring. De app ondersteunt bij de behandeling van chronische pijn en maakt thuisbehandeling van chronische pijn, door de patiënt zelf, mogelijk. De app kan daarnaast ook van betekenis zijn voor de samenwerking en afstemming tussen cliënt en de zorgprofessional. De zorgprofessional kan hierdoor op afstand het zorgtraject monitoren en (bij)sturen.

Bijdrage aan de ontwikkeling naar een positieve gezondheid

Door de ontwikkeling van deze digitale zelfhulp app zetten de samenwerkende bedrijven niet alleen een volgende stap in de innovatieve ontwikkeling van hun eigen ondernemingen, maar dragen ze óók bij aan de beweging naar een positieve en duurzame gezondheid in het noorden. Dit is één van de maatschappelijke ontwikkelingen die centraal staat in de RIS3, dé innovatiestrategie van en voor Noord-Nederland. Daarnaast benut dit innovatieve project ook kansen uit een andere ontwikkeling uit de RIS3, namelijk de overgang van analoog naar digitaal. Hierdoor én door de betrokkenheid van regionale partijen zoals MCL en NHL Stenden (als onofficiële projectpartners) en een advisory board (met leden die goede regionale banden/netwerk hebben), creëert dit project waardevolle impact in en voor de regio.

EFRO-Programma 2021-2027 

Het nieuwe EFRO-programma 2021-2027 startte vorig jaar met een Valorisatie openstelling. De subsidie daagt samenwerkende mkb’ers uit om met innovatieve ideeën en oplossingen te komen door het maken van een prototype product, dienst of proces. Deze projecten moeten impact hebben op Noord-Nederland en zorgen voor vernieuwing en verbinding. Inmiddels zit het aanvraagproces van de Valorisatie 2022 erop en is het eerste subsidiebesluit hiermee vastgesteld.

Binnenkort opnieuw subsidie Valorisatie beschikbaar

Wil jij ook Valorisatie subsidie aanvragen voor jouw innovatieve project? Binnenkort gaat hier opnieuw subsidie voor open. Houd onze website of social media kanalen in de gaten voor alle actuele informatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vul het formulier in om je aan te melden. Je ontvangt een e-mail om je aanmelding te bevestigen. We versturen de SNN Nieuwsbrief twee keer per maand.