Groningse ondernemers investeren massaal in scholing en stageplaatsen

De subsidies Stageplaatsen en Arbeidsmarktscholing Groningen zijn populair! Vanaf de openstelling op 1 maart 2021 liep het storm voor beide subsidies. Binnen tien dagen was de subsidiepot van ruim 5 ton nagenoeg leeg. Genoeg reden voor de provincie Groningen om nog eens €300.000,- extra budget beschikbaar te stellen. Ook dit extra budget is inmiddels uitgeput. 

Een impuls voor de Groningse arbeidsmarkt 

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: "In een snel veranderende arbeidsmarkt -mede veroorzaakt door corona- moeten mensen zich verder kunnen ontwikkelen. Deze subsidies zijn zo succesvol omdat scholing en stage écht belangrijk zijn en hier ook veel behoefte aan is vanuit de ondernemers. Een leven lang ontwikkelen is nodig om goed mee te kunnen bewegen met veranderingen op de arbeidsmarkt. Bedrijven worden hierdoor weerbaarder en flexibeler. De Groningse arbeidsmarkt krijgt mede hierdoor een impuls." 

250 veilige stageplaatsen 

Maar liefst 170 noordelijke bedrijven, kennisinstellingen en organisaties hebben gebruik gemaakt van de subsidie Stageplaatsen Groningen. Met deze subsidie hebben zij ruim 250 veilige stageplaatsen aangeboden aan studenten van het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, mbo, hbo en wo. In de gemeenten Groningen, Midden-Groningen en Eemsdelta werden de meeste stages gerealiseerd. In circa 90% van de gevallen ging het om stages van meer dan 400 uur. 

Hoger kennisniveau door 160 scholingsactiviteiten 

De subsidie Arbeidsmarktscholing bleek ook in trek. In totaal hebben 122 organisaties geïnvesteerd in 160 scholingsactiviteiten. Dit kunnen bijvoorbeeld opleidingen, trainingen, seminars of cursussen zijn, gevolgd door ondernemers en hun medewerkers. Gemiddeld is er per aanvraag ruim €2.500,- subsidie toegekend. Door het stimuleren van scholingsactiviteiten wordt de Groningse arbeidsmarkt versterkt en het kennisniveau bij werkgevers en werknemers vergroot. 

Ondernemen in coronatijd 

Ben jij een Noordelijke ondernemer? Bereid jij je voor op de 1,5-metereconomie en wil jij je bedrijf coronaproof inrichten? Of heb je dit al gedaan? Goed nieuws! Er zijn meerdere subsidies beschikbaar voor ondernemen in coronatijd. 

 

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall