Kabinetsreactie Parlementaire enquête: Uitbreiding subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen (VVG)

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

In de Kabinetsreactie naar aanleiding van de Parlementaire enquête staat dat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de regeling Verduurzaming en Verbetering Groningen (VVG) wil uitbreiden met 28 postcodes. Dat betekent dat er zo’n 15.000 extra adressen in Groningen in aanmerking komen voor deze subsidie van € 10.000. De subsidie is bedoeld voor woningen die niet in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen zitten, maar wel in het gebied staan waar de waardedalingsregeling geldt. Verder is in de Kabinetsreactie te lezen dat er moet worden nagedacht over het inrichten van een gezamenlijk steun- en informatiepunt van IMG, NCG en SNN.

Marjan Dol, directeur SNN: “Met een succesvolle uitvoering van de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen in juli 2022, kijken wij er naar uit om óók de uitbreiding van deze subsidieregeling te verzorgen voor inwoners. Samen met de betreffende gemeenten en partners als het IMG en NCG hebben wij hier het volste vertrouwen in! Wij zijn blij dat met de gepresenteerde maatregelen vanuit EZK een mildere, makkelijkere en menselijkere aanpak nu gezicht krijgt en voorop staat. Het SNN staat hierin dagelijks graag inwoners te woord om ze zo goed mogelijk verder te helpen.” 

Zodra de uitbreiding van de subsidieregeling VVG is vastgesteld en bekend is per wanneer en hoe de subsidieregeling opengesteld wordt informeren we je hierover via onze website. 

Wil je weten met welke postcodes de subsidie VVG precies uitgebreid wordt? Of kom je nu al in aanmerking voor de VVG en wil je een aanvraag doen? Ga dan naar de Pagina Subsidie Verduurzaming & Verbetering Groningen € 10.000.