Kijkje in de keuken bij uitvoering JTF-Programma

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Wat komt er kijken bij het verstrekken van subsidies uit het Europese Just Transition Fund (JTF) in Noord-Nederland en specifiek voor de regio Groningen-Emmen? Hoe verloopt de voortgang van het programma? En wat gebeurt er met de subsidiegelden: naar welke betekenisvolle projecten gaat dit?

Dit vertelden we én lieten we vanmiddag - vanuit het SNN samen met de provincie Groningen - zien aan onze opdrachtgevers én samenwerkingspartners ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid / Uitvoering Van Beleid. We namen hen mee naar twee inspirerende bedrijven die onlangs subsidie ontvingen en met hun JTF-project van start zijn gegaan: BioBTX en DOK4.  
 
Het JTF - fonds voor een rechtvaardige transitie – helpt innovatieve bedrijven en onderwijsinstellingen in de regio Groningen-Emmen bij de overgang naar een groene economie én een duurzame toekomst met voldoende gekwalificeerde medewerkers. Tot 2027 gaan er meerdere subsidies open. Inmiddels hebben 22 innovatieve projecten JTF-subsidie ontvangen.   

Benieuwd welke JTF-subsidies je kunt aanvragen? 

Kijk voor meer informatie op de pagina JTF Noord-Nederland.