Met ruim 200 aanvragen Adviesregeling Groningen gesloten

Vanaf half juni 2021 hebben meer dan 200 ondernemers en maatschappelijke organisaties gebruik gemaakt van de Adviesregeling Groningen. Met deze subsidie hebben zij een deskundige ingehuurd voor advies over bedrijfsoverdracht, het aanvragen van risicofinanciering óf het opstellen van een businessplan. Hiermee kregen zij 50% van de kosten tot maximaal € 2.500 vergoed.

Budget helemaal op!

Het subsidiebudget van € 540.000 is inmiddels volledig uitgeput. Het is daarom niet meer mogelijk om een aanvraag voor deze subsidie in te dienen.

Advies voor het opstellen van een businessplan in trek

Gemiddeld is er € 2.340 subsidie per aanvrager uitgekeerd. De meeste aanvragen voor de Adviesregeling Groningen zijn afkomstig uit de gemeenten: Groningen, Het Hogeland, Eemsdelta en Westerkwartier. Het grootste deel van de aanvragers heeft een deskundige ingeschakeld voor het opstellen van een businessplan, maar ook advies over bedrijfsoverdracht was populair.

Over de adviesregeling

De adviesregeling stimuleert bedrijven en maatschappelijke organisaties die juist in deze coronacrisis willen investeren en doorgaan met hun organisatie, maar hiervoor wel advies en nieuwe financiering zoeken. Hierdoor kan de economie in Groningen sneller herstellen. De adviesregeling is gefinancierd door de Economic Board Groningen en het Coronafonds van de provincie Groningen. De provincie heeft het Coronafonds opgezet om Groningen sterker uit de coronacrisis te laten komen. Het fonds, met daarin 11,5 miljoen euro, is gericht op de (vrijetijds-) economie, scholing en het behoud van banen.

 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall