MIT R&D Samenwerking voor jouw innovatieve project

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Ben jij een noordelijke mkb'er? En werk jij samen met andere mkb'ers aan de innovatieve oplossingen van morgen? Vraag binnenkort de MIT R&D Samenwerking 2024 aan voor jouw onderzoeks- of ontwikkelingsproject.

4 onderzoekers werken aan een prototype

Waar kun je de subsidie MIT R&D Samenwerking voor aanvragen?

Met de subsidie MIT R&D Samenwerking, dat staat voor mkb-Innovatiestimulering Topsectoren Research & Development Samenwerking, kun je samen met andere mkb’ers aan de slag met de ontwikkeling van of onderzoek naar een nieuw product, dienst of proces dat dicht bij de markt staat. Je kunt subsidie krijgen tot 35% van de kosten voor onder andere personeel, apparatuur en materiaal. De provincies Drenthe, Fryslân en Groningen stellen samen met het Rijk in 2024 een bedrag van ruim € 3.5 miljoen beschikbaar voor deze innovatieve samenwerkingssubsidie.

De MIT R&D Samenwerking is beschikbaar vanaf dinsdag 11 juni 2024. 

Dit jaar nieuwe Kennis- en Innovatie Agenda’s (KIA’s)

De projecten die voor deze subsidie in aanmerking komen moeten bijdragen aan één van de KIA’s. De acht KIA’s die zijn opgesteld voor deze subsidie zijn dit jaar vernieuwd. Meer informatie over de vernieuwde KIA’s lees je op de subsidiepagina MIT R&D Samenwerking 2024.

Meer weten over deze subsidie?

Of wil jij jouw aanvraag alvast voorbereiden? Je vindt alle informatie op de subsidiepagina MIT R&D Samenwerking 2024.