Noordelijke ondernemers innoveren met subsidie voor haalbaarheidsonderzoek

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Ook dit jaar was de belangstelling voor de subsidie MIT Haalbaarheid groot. Binnen één dag vroegen maar liefst 375 ondernemers voor ruim 7 miljoen subsidie aan. Afgelopen weken hebben onze collega's hard gewerkt om alle aanvragen op tijd te beoordelen. En dat is gelukt! Alle aanvragen die binnen de loting vielen hebben inmiddels bericht ontvangen. 

260 ondernemers starten hun haalbaarheidsonderzoek 

Met een beschikbaar subsidiebudget van € 5.146.666 kunnen 260 noordelijke ondernemers met subsidie aan de slag. Met de subsidie MIT Haalbaarheid onderzoeken zij de haalbaarheid van hun innovatieve dienst, product of proces. Ondernemer Niels Postma maakt ook gebruik van de subsidie. 

Onderweg naar een circulaire toekomst met slim papier 

“Onze droom is om de logistieke markt te transformeren met onze circulaire papieren dataloggers” zegt Niels van het bedrijf Tapp. Ze ontwikkelden eerder al slim papier, met daarin chips, sensoren en geprinte batterijen. “Papier is niet alleen een informatiedrager, maar wordt ook een intelligent en milieuvriendelijk instrument voor het verzamelen van gegevens en monitoring” zegt Niels. 

Met de subsidie onderzoeken ze of hier een duurzame lichtsensor aan toegevoegd kan worden. Niels: “Zo kan het systeem niet alleen temperatuur, luchtvochtigheid en trillingen meten, maar ook het lichtniveau in de container registreren. Deze toevoeging geeft waardevolle informatie over het openen van de container tijdens het logistieke proces”. 

Ontdek welke subsidie bij jou past 

Wil jij ook verder innoveren en ontwikkelen? Misschien kan subsidie je op weg helpen! Kijk welke subsidies er voor jouw onderneming beschikbaar zijn