Subsidie Energiebesparing Drents MKB bijna open

Publicatie datum:
Leestijd: 1 minuut leestijd

Vanaf dinsdag 28 februari 2023 kunnen Drentse mkb-ondernemers gebruikmaken van de subsidie energiebesparing Drents MKB van de provincie Drenthe. 

Isolatie en energiezuinige oplossingen 

De subsidie ondersteunt Drentse ondernemers in het verlagen van hun energiekosten. Dit kan bijvoorbeeld door het (beter) isoleren van wanden, gevels of daken, de aanschaf van energiezuinige verlichting, ventilatie en verwarming of het toepassen van slimme en energiezuinige toepassingen om onnodig energieverbruik te voorkomen. Een compleet overzicht van de maatregelen die in aanmerking komen voor de subsidie vind je op de subsidiepagina. Drentse ondernemers kunnen voor maximaal 40% van de kosten een subsidie aanvragen. De aanvrager kan maximaal € 30.000,- ontvangen.  

Wie komen in aanmerking? 

MKB bedrijven, met een vestiging in Drenthe, zonder wettelijke energiebesparingsplicht komen in aanmerking voor de subsidie. De subsidie is beschikbaar voor kantoren met een energielabel A, B of C. Kantoren met een slechter energielabel zijn uitgesloten van deze subsidie.

Bereid je goed voor! 

Het subsidieloket opent op 28 februari om 09.00 uur. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Als het subsidieplafond wordt bereikt, sluit de subsidie en is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen. Op de subsidiepagina is te zien hoeveel subsidie er nog beschikbaar is. Belangrijk om te weten: voor het aanvragen van de subsidie heb je onder andere een getekende offerte nodig, met een beschrijving van de te nemen maatregelen. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vul het formulier in om je aan te melden. Je ontvangt een e-mail om je aanmelding te bevestigen. We versturen de SNN Nieuwsbrief twee keer per maand.