Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen succesvol opengesteld

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Inwoners kunnen sinds 6 juli jl. een aanvraag indienen voor de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen (VVG) van 10.000 euro. Hiervoor is voldoende geld beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). De subsidieregeling ging in de afgelopen 10 weken geleidelijk, per gemeente, open. Inmiddels is de subsidie in alle betrokken gemeenten opengesteld. Deze openstelling is in zijn geheel goed verlopen.

Voldoende tijd

Inwoners die in aanmerking komen voor de subsidie van de gemeenten Aa en Hunze, Eemsdelta, Groningen, Het Hogeland, Midden Groningen, Oldambt en Westerkwartier kunnen de subsidie van 10.000 euro nog tot en met 31 december 2025 aanvragen. Zij hebben dan nog vier jaar de tijd om de werkzaamheden uit te (laten) voeren. 

Verduurzamen en verbeteren

Met deze subsidie kunnen eigenaren achterstallig onderhoud verrichten en hun woning verduurzamen en verbeteren. Uit de reeds gedane aanvragen blijkt dat inwoners de subsidie uitgeven aan het verduurzamen van hun huis door met name het aanschaffen van zonnepanelen en het isoleren van hun huis, bijvoorbeeld met HR++ glas. Of ze kiezen voor het verbeteren van hun huis door de renovatie van de keuken of badkamer.

Voldoende subsidiebudget

Voor deze laatste subsidieronde is voldoende budget beschikbaar gesteld. Iedereen die in aanmerking komt, krijgt daarmee de mogelijkheid om deze subsidie aan te vragen. Na de aanvraag krijgen inwoners binnen 13 weken te horen of hun aanvraag is goegekeurd. De subsidie VVG is bedoeld voor particuliere huiseigenaren in het aardbevingsgebied, die op 6 november 2020 geen onderdeel waren van het versterkingsprogramma. Woningen in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt of woningen met de postcode 9679, 9681 en 9682 komen in aanmerking voor de subsidie. De subsidie is onderdeel van de bestuurlijke afspraken die door Rijk en Regio zijn gemaakt op 6 november 2020. 

EZK opdrachtgever, SNN voert uit

Deze subsidie wordt mogelijk gemaakt en is opgesteld door het ministerie van EZK. 
Het SNN verstrekt deze subsidie in opdracht van het ministerie en zorgt ervoor dat de subsidieaanvraag in behandeling wordt genomen en het geld bij de mensen terecht komt.

Meer informatie

Ga voor alle informatie over deze subsidie naar: www.snn.nl/vvg10000
Hier vind je ook (antwoord op) de actuele en meest gestelde vragen.