Subsidie voor haalbaarheidsonderzoek binnen één dag ‘uitverkocht’

Noordelijke ondernemers zijn ondanks deze moeilijke tijden toch volop bezig met innoveren. Dit blijkt uit het grote succes van de subsidie MIT Haalbaarheid 2021, die binnen 1 dag is 'uitverkocht'. Ondernemers uit Noord-Nederland konden vanaf dinsdag 20 april subsidie aanvragen voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek. Voor deze subsidie is een budget van €4.487.500,- beschikbaar gesteld.

Ruim 300 noordelijke mkb’ers hebben een aanvraag ingediend. In totaal hebben zij voor € 6.194.105,57 aan subsidie aangevraagd. De aanvrager investeert naast de aangevraagde subsidie zelf ook een bedrag van 60% van de kosten in het project. Dit betekent een investering van ruim 10 miljoen voor innovatief Noord-Nederland.

Een groene oase die stroom opslaat. Het kan!

Start-up Chiwen, gevestigd in Groningen, heeft al eerder gebruik gemaakt van deze subsidie. Zij vroegen de subsidie aan om te onderzoeken of het mogelijk is om een zoutwaterbatterij voor particulieren te ontwikkelen. Een zoutwaterbatterij in een decoratieve plantenbak, die niet misstaat in huizen, kantoren, restaurants of de tuin. Toen de haalbaarheid was aangetoond ontwikkelde Chiwen een prototype dat nu in de testfase zit. “Het werkt, maar we zijn er nog niet. Uiteindelijk willen we een batterij ontwikkelen die het voor particulieren mogelijk maakt om veilig zoveel energie op te slaan dat ze niet meer afhankelijk zijn van stroomleveranciers. En die geen doorn in het oog is”, aldus directeur Astone Shi van Chiwen. 

Hoe nu verder?

Alle aanvragen die op 20 april zijn ingediend zijn inmiddels beoordeeld op compleetheid. Er zijn op 1 dag meer complete aanvragen ingediend dan dat er subsidiebudget beschikbaar is. De notaris zal daarom de volgorde voor de inhoudelijke beoordeling van de aanvragen bepalen door middel van een loting. Omdat het subsidieloket officieel geopend is tot en met 9 september 2021, kunnen er nog steeds aanvragen worden ingediend. Houd er rekening mee dat de kans erg klein is dat deze nieuwe aanvragen in behandeling worden genomen.

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall