Subsidie voor software en ontwikkeling opnieuw populair bij noordelijk mkb

Ondernemers uit het Noorden konden voor de tweede keer dit jaar VIA-subsidie aanvragen voor een innovatieve (software) ontwikkeling. Dit keer is er een budget van € 5,5 miljoen beschikbaar gesteld. Ruim 200 noordelijke mkb’ers hebben een aanvraag ingediend. In totaal hebben zij voor ruim 7 miljoen aan subsidie aangevraagd.

Heb jij een aanvraag ingediend? Wij vertellen je graag wat je kunt verwachten.

VIA ontwikkelingsprojecten

Het budget is met alle aanvragen die compleet zijn ingediend op 15 november nog niet overschreden. Dit betekent dat wij voor deze dag niet hoeven te loten. De aanvragen worden opgepakt op basis van de volgorde dat ze zijn aangevraagd. Het resterende budget is afhankelijk van of de rest van de aanvragen compleet worden bevonden. 

Wil je nog een aanvraag indienen? Geen zorgen, dit kan nog steeds! De aanvragen zijn namelijk nog niet inhoudelijk beoordeeld. Bij deze beoordeling kan er nog budget vrijvallen omdat projecten bijvoorbeeld niet aan de voorwaarden van de subsidie voldoen. Het kan dus zijn dat deze alsnog worden afgewezen.  

VIA softwareontwikkeling

Voor deze subsidie zijn er op 15 november zoveel aanvragen compleet ingediend, dat het budget ruimschoots aangevraagd is. De notaris zal daarom op 19 november de volgorde voor de inhoudelijke beoordeling van de aanvragen bepalen door middel van een loting.

In week 47 zullen wij communiceren wat de uitslag van de notaris is. Je ontvangt hierover een brief in het eLoket en per e-mail waarin staat of je in- of uitgeloot bent. Daarnaast zullen wij de volgorde van de loting delen op onze website. Zo kun je zien wanneer je aan de beurt bent.

Inhoudelijke beoordeling

Wij gaan direct starten met de inhoudelijke beoordeling van de aanvragen. Tijdens de inhoudelijke beoordeling kan het zijn dat wij nog vragen hebben voordat wij een besluit kunnen nemen. Deze vragen stellen wij via het eLoket. Hier krijg je ook een e-mail van.

We gaan ons best doen om alle vragen in één keer te stellen. Je krijgt twee weken de tijd om te reageren op deze vragen. Hierbij willen wij benadrukken dat wij strakker omgaan met een eventuele verlenging van deze reactieperiode. Zo kunnen wij voor alle aanvragen een besluit nemen binnen 13 weken. De periode dat er vragen uitstaan, telt namelijk ook mee voor de 13 weken. Reageer daarom zo snel mogelijk op de aanvullende vragen. Dit zodat wij snel weer verder kunnen met de inhoudelijke beoordeling van jouw aanvraag.

Is de inhoudelijke beoordeling afgerond en jouw aanvraag toegekend? Dan is dit artikel mogelijk interessant voor jou.

Contact

Heb je vragen en wil je iemand van het SNN spreken? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt bellen naar 050 5224 908 of mailen naar kennis&innovatie@snn.nl. Wij helpen je graag verder!

Heb je inhoudelijke vragen over de subsidie? Kijk dan ook eens op onze veelgestelde vragen pagina.

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall