Tweede ronde subsidie voor vermindering van stikstofuitstoot volledig besteed

Publicatie datum:
Leestijd: 1 minuut leestijd

De tweede subsidieronde voor boeren om stikstofuitstoot te verminderen is officieel gesloten. Aanvragen is op dit moment daardoor niet mogelijk. Deze ronde opende op 7 juli met een budget van 8,75 miljoen euro. Dit budget was net als bij de eerste ronde in juni binnen een week op. De meeste boeren vroegen deze subsidie aan voor de aanschaf van een mestrobot, de aanleg of vergroting van opslagcapaciteit voor regenwater en mestopslag.

Boer Niek

Het Rijk heeft in totaal 55 miljoen euro gereserveerd voor eenvoudige maatregelen om de stikstofuitstoot te verminderen. Op basis van de ervaringen met de vorige subsidierondes zullen de provincies bepalen welke maatregelen in de volgende ronde, dit jaar, gesubsidieerd zullen worden. Ook willen het Rijk en de provincies, vanwege het succes van de eerste twee rondes, meer geld vrijmaken om nog meer boeren te kunnen bedienen. Het doel is om de stikstofuitstoot met 20 procent te verminderen.

Ontdek welke subsidie bij jou past 

Wil jij jouw bedrijf ook verder verduurzamen? Misschien kan subsidie je op weg helpen! Kijk welke subsidies er voor jouw onderneming beschikbaar zijn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vul het formulier in om je aan te melden. Je ontvangt een e-mail om je aanmelding te bevestigen. We versturen de SNN Nieuwsbrief twee keer per maand.