Uitbreiding postcodegebied subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen (VVG) - € 10.000 succesvol opengesteld

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft het postcodegebied van de subsidie VVG - € 10.000 per 15 november 2023 uitgebreid met 29 nieuwe postcodes. Deze postcodes zijn verdeeld over de gemeenten Aa & Hunze, Het Hogeland, Groningen, Midden-Groningen, Oldambt, Westerkwartier, Tynaarlo en Veendam. 

Vanaf 15 november 2023 zijn de nieuwe postcodes, verdeeld over zeven weken, geleidelijk opengesteld. De openstellingen zijn goed verlopen en inmiddels kunnen de inwoners van alle nieuwe postcodegebieden een subsidieaanvraag indienen. Ook inwoners die voor de uitbreiding van het postcodegebied al in aanmerking kwamen voor de subsidie, kunnen nog een aanvraag indienen. Je kunt de subsidie aanvragen tot en met 31 december 2025. 

Uitbreiding van het postcodegebied 

Voor de uitbreiding van het postcodegebied is rekening gehouden met het schadepercentage in het gebied. Een postcodegebied komt in aanmerking voor de subsidie als er sprake is van een schadepercentage van 40% of hoger. Ook zijn er postcodegebieden met een lager schadepercentage toegevoegd aan de subsidie, wanneer die ingesloten zijn door postcodegebieden met een schadepercentage van 40% of hoger.  

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) opdrachtgever, SNN voert uit 

Deze subsidie wordt mogelijk gemaakt en is opgesteld door het ministerie van EZK. Het SNN verstrekt deze subsidie in opdracht van het ministerie en zorgt ervoor dat de subsidieaanvraag in behandeling wordt genomen en het geld bij de mensen terecht komt. 

Meer weten over de subsidie? 

Kijk op de subsidiepagina Verduurzaming en Verbetering Groningen - € 10.000 voor alle informatie. Ook vind je hier de postcodecheck. Zo kun je eenvoudig zien of jouw postcode in aanmerking komt voor de subsidie. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vul het formulier in om je aan te melden. Je ontvangt een e-mail om je aanmelding te bevestigen. We versturen de SNN Nieuwsbrief twee keer per maand.