Verlaging van de kosten voor een proeftuin bij de Mkb haalbaarheidsvoucher

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Bij de subsidie Mkb haalbaarheidsvoucher maak je gebruik van een proeftuin om je te helpen met het uitwerken van je innovatieve idee. Vanaf 19 juni 2024 is het deel van de projectkosten wat je besteed aan de proeftuin gewijzigd naar minimaal 20%. Dit was hiervoor 40%.

Afbeelding mkb haalbaarheidsvoucher proeftuinen

Dit betekent dat de kosten voor een proeftuin nu nog maar 20% van de totale projectkosten van de haalbaarheidsstudie hoeven te zijn. De overige kosten zijn bijvoorbeeld voor loonkosten, eigen uren of een adviesorganisatie. Het subsidiepercentage is niet gewijzigd. Dit blijft 40%. De aanpassing maakt de drempel voor mkb'ers lager om nieuwe ideeën en technologieën te testen op haalbaarheid.

Heb je een goed idee waarvan je de haalbaarheid wilt onderzoeken? 

Misschien is de subsidie Mkb haalbaarheidsvoucher dan iets voor jou. Met deze subsidie kun je 40% van de kosten voor je haalbaarheidsonderzoek vergoed krijgen.

Neem hiervoor contact op met de eerstelijnsorganisaties IkBenDrentsOndernemer (IBDO), Ynbusiness of Grobusiness om je te helpen met het concreet maken van je haalbaarheidsonderzoek. Zij helpen je daarnaast met het vinden van een geschikte proeftuin.