Voucherregeling energiecoöperaties Fryslân verlengd

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Ben jij als energiecoöperatie gevestigd in Fryslân en wil je duurzaam en lokaal opgewekte energie gaan leveren? Kun je in de voorbereiding hierop wel wat hulp en expertise gebruiken bij het versterken van je businesscase? Goed nieuws! De voucherregeling energiecoöperaties Fryslân wordt verlengd tot en met 31 december 2024. 

Ontvang subsidie voor het inhuren van expertise 

De subsidie is bedoeld voor het inhuren van expertise voor de ontwikkeling van nieuwe projecten. Dit kan een expert zijn op juridisch, financieel, fiscaal of organisatorisch gebied. Per project kun je tot € 5000 subsidie aanvragen. Je kunt als energiecoöperatie maximaal vijf keer gebruik maken van de subsidie, zolang dit niet voor dezelfde activiteit is als een van de voorgaande aanvragen. 

Ruim drie jaar geleden ging de subsidie van start 

Inmiddels hebben 52 nieuwe projecten de subsidie ontvangen. De vouchers zijn vooral ingezet om expertise in te huren voor de ontwikkeling van projecten om lokaal zonne-energie op te wekken. Daarnaast werd de subsidie gebruikt voor de inzet van meer expertise voor energiebesparing, warmte, opwek, opslag en de combinaties hiervan.  

Er is op dit moment nog ruim € 70.000 subsidiebudget beschikbaar.  

Subsidie aanvragen? 

Of wil je meer weten over de subsidie? Ga naar de subsidiepagina Voucherregeling energiecoöperaties Fryslân

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vul het formulier in om je aan te melden. Je ontvangt een e-mail om je aanmelding te bevestigen. We versturen de SNN Nieuwsbrief twee keer per maand.