Vraag binnenkort subsidie aan voor het verduurzamen van jouw landbouwbedrijf

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Ben jij een (jonge) landbouwer in de provincie Drenthe, Fryslân of Groningen? En wil jij jouw landbouwbedrijf verduurzamen? Goed nieuws! Van 22 januari tot en met 12 februari 2024 kun je de subsidie Productieve investeringen landbouw aanvragen.

landbouwster in stal met koeien

Subsidie voor het verduurzamen van jouw landbouwbedrijf

Je kunt deze subsidie aanvragen voor de koop of huurkoop van nieuwe machines en installaties. Met deze investeringen lever je een bijdrage aan de milieu- en klimaatdoelen. Daarnaast maak je efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals water, bodem en biodiversiteit. Je kunt deze subsidie ook aanvragen voor investeringen die bijdragen aan het dierenwelzijn. 

GLB 23-27

De subsidie productieve investeringen landbouw is één van de eerste subsidies uit het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) voor de periode 2023-2027. Het GLB 23-27, gefinancierd door de Europese Unie (EU) in samenwerking met provincies en gemeenten, richt zich op de landbouwsector met als doel de landbouw te moderniseren, duurzamer te maken en tegelijkertijd de voedselzekerheid te beschermen. Tijdens het programma komen er verschillende subsidies beschikbaar om een landbouw te creëren die economie, boer en leefomgeving met elkaar verbindt. Het GLB 23-27 is de opvolger van het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3).    

Meer weten?

Op de programma pagina GLB 23-27 vind je de subsidiepagina Productieve investeringen landbouw voor jouw provincie.