Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling 2021-2027 (EFRO) en het Just Transition Fund (JTF)

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Just Transition Fund (JTF) zijn programma’s die middelen beschikbaar stellen om de doelen en kansen van de regionale innovatiestrategie (RIS3) te kunnen bereiken. Bekijk de onderstaande links voor meer informatie over het EFRO, JTF en de RIS3.

Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling 2021-2027

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) wil de samenhang binnen Europa versterken en de verschillen tussen Europese regio’s verkleinen. In Noord-Nederland werken we binnen het EFRO subsidieprogramma aan een open en creatief ondernemers- en innovatieklimaat, waar ruimte is voor nieuwe ontwikkelkansen en slimme ideeën die bijdragen aan een toekomstbestendige economie en arbeidsmarkt. 

Ga naar het EFRO-aanvraagloket

Just Transition Fund (JTF)

Het Just Transition Fund (JTF) is een Europees fonds voor gebieden die het zwaarst worden getroffen door de overgang naar een groene economie. Hiermee wil de Europese Unie de sociaal-economische ongelijkheid verkleinen. Het JTF komt voort uit de Europese Green Deal, die moet zorgen voor een klimaatneutraal Europa in 2050.

Ga naar het JTF-aanvraagloket