De pelletkachel is een mooie aanvulling op de centrale verwarming en heeft een eenvoudige, schonere manier van stoken.
Aldrik Sebens
De pelletkachel is een mooie aanvulling op de centrale verwarming en heeft een eenvoudige, schonere manier van stoken.

Duurzame pelletkachels van Duroflame als een lopend vuurtje de grens over

Aldrik Sebens
Duurzame pelletkachels van Duroflame als een lopend vuurtje de grens over

Aldrik Sebens begon in 2014 in Bedum met het ontwerpen, produceren en verkopen van pelletkachels en richtte het bedrijf Duroflame op. De duurzame pelletkachels van Duroflame zijn inmiddels in heel Nederland te vinden en worden ook al verkocht in België en Spanje. Het bedrijf groeit en heeft meer ruimte nodig. Aldrik heeft na deskundig advies een bedrijfspand gekocht in Bedum. 

Duurzaam product 

De pelletkachel is populair bij de energiebewuste consument vanwege het hoge rendement, het lage energieverbruik en de lage gebruikskosten. Het succes van de Duroflame pelletkachel is volgens Aldrik mede te danken aan door de subsidie die door de overheid wordt verstrekt. “De pelletkachel is een mooie aanvulling op de centrale verwarming en heeft een eenvoudige, schonere manier van stoken. Onze kachel gebruikt geen fossiele brandstoffen en bovendien moeten we in Nederland van het gas af.” De pelletkachel wordt gestookt met houtpellets: korrels van geperste houtsnippers. Pelletkachels stoten minder fijnstof uit dan open haarden of gewone houtkachels. 

De grens over 

Duroflame verkocht de kachels in het begin allemaal zelf. “De verkoop in Nederland heb ik aan een agentschap overgedragen, zodat ik me volledig kan richten op de verkoop van kachels in het buitenland. We verkopen al kachels in België en Spanje. En sinds 2019 richten we ons ook op Rusland.” 

Meer ruimte 

Duroflame groeit door. Het bedrijf huurde twee bedrijfslocaties. Met behulp van financiering van het GROEIfonds en de Rabobank heeft Aldrik één van deze ruimtes kunnen kopen, met een aangrenzende ruimte ernaast. Van de andere locatie is de huur opgezegd waardoor nu alle activiteiten op één plek plaatsvinden terwijl er voldoende ruimte voor groei overblijft. Begin 2019 is Duroflame verhuisd naar de nieuwe locatie. “We reden steeds met een busje heen en weer tussen onze locaties. Nu hoeft dat niet meer. Dat geeft veel rust. Ik heb gebruik gemaakt van de EBG AdviesregelinG, een eenvoudige subsidieregeling voor de inhuur van extern advies. Een adviesbureau heeft mij geholpen om een goed kloppend strategisch bedrijfsplan te maken. Zij brachten me vervolgens in contact met de mensen van het GROEIfonds en Rabobank”. Naast de EBG adviesregeling heeft Duroflame ook gebruik gemaakt van de VIA-subsidie en EBG Innovatieregeling voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe pelletkachels. 

Over de EBG regelingen 

Heb je behoefte aan deskundig advies? Of wil je een haalbaarheidsonderzoek doen of testen uitvoeren? Misschien kun jij ook gebruik maken van de EBG Adviesregeling of de EBG Innovatieregeling. Voor direct contact, bel 050 5224 908 of mail naar ondernemersregelingen@snn.nl.  

 

Dit artikel is eerder gepubliceerd door Economic Board Groningen

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall