Kantoorbus Drenthe Tours zet reistijd om naar werktijd

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Reistijd omzetten naar werktijd, dat is wat de Kantoorbus van Drenthe Tours biedt. Geen ergernissen van een file, maar lekker werken in een luxe touringcar met gratis wifi, koffie of een ander drankje, en gewoon voor de deur van je werk uitstappen. De opstart van de Kantoorbus werd mogelijk door subsidie van Bedrijvenregeling Drenthe. De komende vijf jaar rijdt de Kantoorbus de route Assen-Groningen en Groningen-Assen.  

Foto van werknemers voor de Kantoorbus, Drenthe Tours

Klaas Jan de Vries, directeur van Drenthe Tours: “De Kantoorbus was een tip van een Belgische collega. Hij dacht dat dat wel iets voor ons zou zijn. Maar als je aan zoiets begint, moet er wel een aanleiding zijn.” En die kwam er met Aanpak Ring Zuid.   

Zelf doen 

“Met de subsidie van Bedrijvenregeling Drenthe krijgen we korting op de rentekosten van de lening voor de aanschaf van de Kantoorbus. Ook krijgen we een vergoeding voor de zes nieuwe collega’s die nodig zijn voor de bus. De aanvraag van de subsidie ging heel eenvoudig. Ik heb het gewoon zelf gedaan.”  

Doe maar 

“Voordat we de Kantoorbus hebben aangeschaft, zijn we met Qbuzz, Rijkswaterstaat en het OV-kantoor in gesprek gegaan over de mogelijkheden van de Kantoorbus. Wij wilden met de Kantoorbus op de vluchtstrook kunnen rijden om de files te passeren, maar dat is alleen voor het openbaar vervoer mogelijk. De kantoorbus is geen openbaar vervoer omdat passagiers vooraf een plaats reserveren. Zowel Qbuzz als Rijkswaterstaat waren heel welwillend en gingen akkoord met de ontheffing die hiervoor nodig is. Ik vind het fantastisch dat alle partijen zo enthousiast meewerken. Het is nieuw en ze zeggen: ‘doe maar’.” 

Voor de deur 

De eerste Kantoorbus is al in bedrijf. “Wanneer er meer dan 40 stoelen worden gereserveerd, zetten we een tweede kantoorbus in en bij 80 reserveringen een derde bus.” Via een online reserveringssysteem reserveren bedrijven plaatsen voor hun medewerkers. De Kantoorbus heeft vier vaste opstapplekken in Assen en zet de passagiers in Groningen voor de deur van hun werk af. “De reacties zijn heel positief. Laatst was er een nieuwe passagier die wat sceptisch was, maar nadat ze het gemak van de Kantoorbus had ervaren, was ze zo enthousiast dat ze de keer daarna een collega meenam.” 

Alle nodige voorzieningen 

“Wanneer de ellende op de ringweg echt merkbaar is, verwachten we nog meer reserveringen. De files en het oponthoud zijn dan zo zonde van mensen hun tijd. In de Kantoorbus kunnen zij in die tijd hun werk doen. In alle rust, zonder stress en met alle nodige voorzieningen. Gelukkig is de duur van de werkzaamheden aan de ringweg verlengd. Dat is positief voor de Kantoorbus.” 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vul het formulier in om je aan te melden. Je ontvangt een e-mail om je aanmelding te bevestigen. We versturen de SNN Nieuwsbrief twee keer per maand.