Contact

  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 
"Een probleem dat in de toekomst lag, hebben we nu kunnen tackelen."
Bert Vos
"Een probleem dat in de toekomst lag, hebben we nu kunnen tackelen."

Manege De Stroomruiters gaat voor duurzaam

Bert Vos
Manege De Stroomruiters gaat voor duurzaam

Het dak van paardensportvereniging de Stroomruiters ligt er met de nieuwe glimmende zonnepanelen mooi bij. Dit is niet altijd zo geweest. Tot eind 2017 was het dak opgebouwd uit asbestplaten. De rijvereniging heeft subsidie gekregen voor het verwijderen van asbest. Ze vinden het zelf een geweldig initiatief. “Een probleem dat in de toekomst lag, hebben we nu kunnen tackelen.”

Bert Vos, voorzitter van de rijvereniging, is trots. Niet alleen omdat het asbest is verwijderd, ook omdat zij met behulp van subsidie hun energieverbruik hebben gehalveerd. De vereniging heeft namelijk zonnepanelen aangeschaft en isolerende wanden en daken laten plaatsen. Uiteindelijk willen ze zelfs helemaal loskomen van gasverbruik. “Het doel is om met infrarood warmte op te wekken.”

Veilig sporten

Naast dat het dak lekte bij regen, brengt asbest ook de nodige gezondheidsrisico’s met zich mee. Dit lag Vos nauw aan het hart. “De jeugd moet veilig kunnen sporten, dat is belangrijk.”

Ga om tafel


Vos heeft als tip voor andere ondernemers om vooral niet te wachten met het verwijderen van asbest. “Stel het niet uit, want uiteindelijk moet je,” zegt hij vastberaden. Ook geeft hij aan dat het belangrijk is om goed te kijken waar de mogelijkheden liggen. “Ga met subsidie-experts om tafel en laat je adviseren. Zij weten welk traject het beste bij jou past.”

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall