Digitaliseringsvoucher Drenthe 2023

Locatie:
Drenthe
Maximaal bedrag €3.000
Resterend budget Budget is bereikt
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Ben jij een mkb'er gevestigd in Drenthe? En wil jij jouw bedrijf (verder) digitaliseren? Versterk met deze subsidie het digitale bereik en de digitale weerbaarheid van jouw bedrijf.

Mijn dossier

Ben jij een Drentse mkb’er en wil je jouw onderneming (meer) digitaal maken? Dat kan met de subsidie Digitaliseringsvoucher Drenthe 2023. Versterk met deze subsidie het digitale bereik en de digitale weerbaarheid van je bedrijf of organisatie. Deze subsidie kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het opzetten of verbeteren van een webshop, het koppelen van een webshop aan je voorraadadministratie of het laten uitvoeren van een scan voor cybersecurity, om zo de digitale veiligheid van jouw onderneming te verbeteren. Je kunt 50 procent van de kosten voor digitalisering vergoed krijgen, tot een maximum van € 3.000,-.

Voor wie is deze subsidie?

Mkb-ondernemers met een fysieke vestiging in de provincie Drenthe. 

Er zijn twee varianten binnen deze regeling. Afhankelijk van in welke gemeente jouw onderneming is gevestigd kan je de keuze maken. Beide varianten zijn qua inhoud gelijk, het verschil is een eigen subsidieplafond.
1. Variant 1 is voor ondernemingen uit de gemeente Coevorden, Emmen en Hoogeveen, met een subsidieplafond van € 265.064,-.
2. Variant 2 is voor ondernemingen uit de gemeente Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, De Wolden, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld, met een subsidieplafond van € 129.170,-.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • Het afnemen of aanschaffen van nieuwe producten, processen of diensten bij een externe digitale leverancier.

 • Het door een externe digitale leverancier laten verbeteren van bestaande producten, diensten of processen door toepassing van digitalisering.

 • Het laten uitvoeren van een scan voor cybersecurity om de digitale weerbaarheid te versterken.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Jouw organisatie moet ingeschreven staan in de kamer van koophandel, zonder i.o. status;

 • Je hebt op het moment van aanvragen ten minste 1 bestaande fysieke vestiging in Drenthe, waaruit activiteiten worden uitgevoerd;

 • De activiteit waarvoor subsidie wordt aangevraagd moet bijdragen aan behoud of vergroten van omzet of winst, verbetering van het digitale bereik of verbetering van de digitale weerbaarheid;

 • De hoogte van een te verstrekken subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten exclusief btw;

 • De subsidie is minimaal € 1.500,-. De subsidiabele kosten moeten daarom minimaal € 3.000,- zijn. ;

 • De maximale subsidie is € 3.000,-;

 • De verplichting mag maximaal 3 weken vóór indienen van de aanvraag zijn aangegaan;

 • Kosten die niet in aanmerking komen voor subsidie: interne kosten, interne leveringen tussen bedrijven die in een groep verbonden zijn, SEO en SEA, aanschaf van hardware, trainingen en workshops en kennisinhuur/advieskosten;

 • Een zelfstandige onderneming of verband van ondernemingen kan slechts eenmaal subsidie ontvangen;

 • Kijk voor alle voorwaarden in de verordening Digitaliseringsvoucher Drenthe 2022.

Benchmark Digitalisering - Hoe digitaal is jouw bedrijf?

Wil jij weten waar jouw bedrijf staat op het gebied van digitalisering? Kun jij concrete tips gebruiken om je bedrijf toekomstbestendiger te maken?

Vul dan de benchmark digitalisering in van Ik Ben Drents Ondernemer. 

Lees meer

De benchmark digitalisering bestaat uit 36 vragen over de digitalisering van jouw bedrijf. Daarna volgen nog enkele vragen met informatie over jouw bedrijf. Het invullen van de benchmark digitalisering duurt ongeveer 15 minuten.
De vragen zijn opgedeeld in vier onderdelen:
1. Online marketing en sales
2. Automatisering
3. Data verzameling en -analyse
4. Online veiligheid

Op basis van de antwoorden die je in de benchmark geeft, jouw sector en jouw bedrijfsgrootte krijg je direct een voor jouw bedrijf op maat gemaakt advies door middel van een rapport. Hierin staan concrete tips om jouw bedrijf meer digitaal te maken. Ook krijg je een overzicht van partners in de regio die jou verder kunnen helpen op basis van waar je nu staat. Verder krijg je inzicht in hoe jouw bedrijf het doet op het gebied van digitalisering ten opzichte van bedrijven van eenzelfde grootte en uit dezelfde sector.

De benchmark is gratis en anoniem. Je kunt zelf kiezen of je je gegevens achter wilt laten voor een adviesgesprek of niet. Benieuwd waar jouw bedrijf staat?

Doe de benchmark

Mijn Digitale Zaak

Ook via de KVK, MKB-Nederland en INretail kun je ondersteuning krijgen om je bedrijf te digitaliseren. Samen hebben deze partijen een gratis scan en een advies op maat ontwikkeld. Ze helpen je aan de juiste software of samenwerkingspartner om verder te komen. RVO biedt voor veel onderdelen een passende subsidie aan om groeimogelijkheden door te voeren.

Meer informatie? Kijk hier.

* De subsidie is gesloten. Dit betekent dat er geen subsidie meer kan worden aangevraagd of worden verleend. De scan kan nog wel worden ingevuld. Je ontvangt jouw persoonlijk digitaliseringsadvies per mail.

Niet gevonden wat je zocht?

Misschien zijn deze subsidies wat voor jou.

Subsidie Mkb digitalisering en robotisering (JTF)

Open
Locatie:
Drenthe, Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Met deze subsidie kun je 50% van de kosten vergoed krijgen voor het laten opstellen van een digitaliseringsadvies en/of voor de investering in hard- en software.

Digitaliseringsvoucher Drenthe 2022

Gesloten
Locatie:
Drenthe
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Ontvang max.*€ 3.000 * subsidie voor de aanschaf of verbetering van producten, diensten en/of processen voor digitalisering.