1721 noordelijke mkb’ers in innovatietrajecten door Europese subsidie

Noord-Nederland maakt al meer dan 20 jaar succesvol gebruik van Europese subsidies. Met het Europese subsidieprogramma EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) versterken we de economische ontwikkeling in Noord-Nederland. Namens en voor de drie noordelijke provincies Drenthe, Fryslân en Groningen zorgt het SNN ervoor dat deze Europese subsidie zo goed mogelijk besteed wordt.  

De kapstok voor de inzet van deze Europese subsidie wordt gevormd door de Regionale Innovatie- en onderzoeksstrategie voor slimme specialisatie (RIS3). Deze strategie is ontwikkeld door noordelijke overheden, kennisinstellingen, ondernemers en andere partners. Met de RIS3 zetten we in op een innovatiever en sterker Noord-Nederland en werken we aan een circulaire, gelukkige en inclusieve regio. Hier lees je meer over de RIS3

EFRO-jaaroverzicht 2021

Wat gebeurt er precies met deze EFRO-subsidie? Waarom is dit belangrijk en waar staan we nu met het programma? Hoeveel Europese subsidie werd er verstrekt in 2021? Wat levert het op en hoe ziet de toekomst eruit? Je leest het allemaal in het digitale en beeldende EFRO-jaaroverzicht over 2021!

In dit jaaroverzicht zie je ook verschillende projecten en initiatieven terug die zijn gerealiseerd met Europese subsidie, voor én door het noordelijke bedrijfsleven en de kennisinstellingen. Zo lees je over orthopedische schoenen uit een 3D-printer, een windmolen van hergebruikt plastic en de zoektocht naar gezonde koolhydraten. Verder namen de afgelopen jaren 1721 noordelijke mkb’ers deel aan innovatietrajecten door Europese subsidie: dat past mooi bij het samenwerken aan een innovatiever en sterker Noord-Nederland.

Je vindt het jaaroverzicht via deze link.

Veel leesplezier!
 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall