3 Noordelijke provincies stimuleren innovatief mkb met MIT-subsidie

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

De Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) stimuleert innovatieve ontwikkelingen. De provincies Drenthe, Fryslȃn en Groningen stellen samen met het Rijk in 2023 een bedrag van ruim 7 miljoen euro beschikbaar voor 2 subsidies: de MIT Haalbaarheid en de MIT R&D Samenwerking.

De MIT Haalbaarheid is gericht op haalbaarheidsonderzoek van een innovatie en is vanaf dinsdag 4 april 2023 beschikbaar. De MIT R&D Samenwerking is bedoeld voor samenwerking in research en development en gaat op dinsdag 6 juni 2023 open. 

Over subsidie MIT Haalbaarheid.

Met de subsidie MIT Haalbaarheid kun je als mkb’er ondersteuning krijgen voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek. Je krijgt inzicht in de economisch en technisch sterke en zwakke kanten. Een beeld van kansen én risico’s van een nieuw product, een dienst of proces. Ook krijg je zicht op de investeringen en de slaagkansen. Op basis van dit haalbaarheidsonderzoek kan een ondernemer besluiten de innovatie te gaan ontwikkelen. Er is subsidie tot 40 % van de kosten voor onafhankelijk innovatieadvies, loonkosten van werknemers, eigen uren, apparatuur en materiaal. Meer informatie over de MIT Haalbaarheid vind je op de subsidiepagina.

Over subsidie MIT R&D Samenwerking

De subsidie MIT R&D Samenwerking is beschikbaar voor ondernemers die samen met andere ondernemers aan innovatieve oplossingen voor de toekomst werken. De aanvragen gaan over een onderzoeks- en ontwikkelingsproject. Binnen dit project ontwikkel een ondernemer samen een nieuw product, dienst of proces dat dicht bij de markt staat. Er is subsidie beschikbaar tot 35 % van de kosten voor onder andere personeel, apparatuur en materiaal. Meer informatie over de MIT R&D Samenwerking vind je op de subsidiepagina.