Drents project LOFAR genomineerd voor Regiostars Awards

Benieuwd naar de snelheid van de sterren? Hoe groot ze zijn? En uit wat voor materiaal ze bestaan? Het Drentse bedrijf ASTRON heeft – in samenwerking met het lokale bedrijfsleven en met subsidie van het SNN – een software telescoop ontwikkeld en gebouwd: LOFAR. Het grootste deel van de internationale stations van LOFAR is te vinden in Noord-Nederland. Samen vormen deze stations een enorm grote telescoop waarmee data en andere informatie over de evolutie van ons universum wordt verzameld. En het goede nieuws is: met het project LOFAR is ASTRON genomineerd voor de Regiostars Awards. 

Wat zijn de Regiostars Awards?

De Regiostars Awards is een jaarlijkse wedstrijd, georganiseerd door de Europese Commissie. Met de awards worden innovatieve projecten in de kijker gezet, die inspirerend kunnen zijn voor andere Europese regio's. Elk jaar worden 5 categorieën en een publieksprijs gekozen.

Duizenden bedrijven door heel Europa hebben hun projecten ingestuurd. Project LOFAR valt in de categorie cohesiebeleidsprojecten. Voor deze categorie zijn 15 projecten door de jury uitgekozen om mee te dingen naar de Regiostars Award.

Stemmen op project LOFAR kan tot 15 november

In 2009 was LOFAR ook al finalist voor de Regiostars Awards en het project is nu opnieuw genomineerd. Deze keer voor de jubileum-editie van de Regiostars Awards. Stemmen op dit project kan via de website van de Regiostars Awards. 

In video van LOFAR zie je niet alleen met welke grote vragen het project zich bezighoudt, maar ook tot welke concrete toepassingen dit leidt in het dagelijks leven van mensen. Het project heeft de samenwerking tussen ASTRON en het bedrijfsleven blijvend versterkt, om zo dit netwerk en alle bijbehorende infrastructuur van telescopen te ontwikkelen. 
 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall