Gemeente Noardeast-Fryslân biedt inwoners leningen aan voor particulier eigendom en vastgoed

Inwoners van de gemeente Noardeast-Fryslân kunnen vanaf maandag 1 maart gebruik maken van een viertal voordelige leningen. Deze leningen zijn bedoeld om particulieren en ondernemers te helpen bij het aankopen, verbeteren en toekomstbestendig maken van particulier eigendom en zakelijk vastgoed. Denk hierbij aan de aankoop van een eerste huis, het opknappen van een bestaande woning, of het verwijderen van een astbestdak op je bedrijfspand.

Hiervoor zijn vier verschillende leningen gecreëerd, passend bij verschillende persoonlijke situaties: de Starterslening, de Stimuleringslening, de Verzilverlening en de Stimuleringslening Zakelijk. Alle leningen kunnen de komende tien jaar worden aangevraagd en zullen na die tijd nog doorlopen. Hieronder vind je een uitleg van de verschillende leningen.

Starterslening

Je hebt je eerste droomhuis gevonden maar de hypotheek die je van de bank kunt krijgen is niet voldoende. Dan kun je gebruik maken van de Starterslening.  Dat is een gemeentelijke aanvulling om het verschil te overbruggen tussen je allereerste hypotheek en de prijs van je droomhuis. Meer informatie? Kijk op snn.nl/NOFstarterslening.

Stimuleringslening

Kan jouw huis wel een opknapbeurt gebruiken, maar heb je geen overwaarde om die te financieren, of gebruik je die liever niet? Dan kun je in een aantal gevallen gebruik maken van de stimuleringslening. Hiermee kan je werkzaamheden financieren die je huis comfortabeler en toekomstbestendiger maken. Denk hierbij aan het verwijderen van een asbestdak, het plegen van onderhoud of het slopen van dat oude schuurtje dat al jaren in de weg staat.   

Je kunt kiezen tussen twee verschillende stimuleringsleningen: de consumptieve stimuleringslening (tot 15.000 euro) en de hypothecaire stimuleringslening (van 15.001 tot 50.000 euro), afhankelijk van welke het beste bij jouw situatie past. Meer informatie? Kijk op snn.nl/NOFstimuleringslening.

Verzilverlening

Je woont al jaren in je droomhuis en je hebt overwaarde. Wil je dit huis toekomstbestendig, comfortabeler of energiezuiniger maken? Dan kun je gebruik maken van de verzilverlening. In dat geval gebruik je de overwaarde van je huis om aanpassingen te doen. Met een verzilverlening gaan je maandlasten niet omhoog, ook betaal je geen rente. De lening wordt opgeteld bij de restschuld en afgelost als je de woning verkoopt. Meer informatie? Kijk op snn.nl/NOFverzilverlening.

Stimuleringslening Zakelijk

­Sta jij aan het roer van een mkb-bedrijf, non-profitorganisatie of sportvereniging? En beheer je daarmee panden die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken? Dan kun je in een aantal gevallen gebruik maken van de Stimuleringslening Zakelijk.  
 
Dat is een lening met een lage rente, waarmee je werkzaamheden kunt financieren die het pand energiezuiniger en toekomstbestendiger maken. Denk hierbij aan isolatie, het aanschaffen van een HR-combiketel, het verwijderen van een asbestdak of het plegen van onderhoud. Meer informatie? Kijk op snn.nl/NOFstimuleringslening-zakelijk.

Aanvragen mogelijk

Sinds afgelopen maandag 1 maart is het mogelijk om deze leningen bij ons aan te vragen. Heb je vragen over een aanvraag of kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op via (050) 5224 924 of mail naar leningen@snn.nl.

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall