Innovatie voor optimale slaap ontvangt als eerste populaire innovatiesubsidie

Chrono @ Work B.V. uit Groningen heeft als eerste bedrijf € 25.000 subsidie toegekend gekregen. De innovatiesubsidie voor de Groningse onderneming is bedoeld voor een onderzoek naar een sensorsysteem dat slechte slapers leert te slapen volgens hun biologische klok. Marijke Gordijn van Chrono @ Work B.V. is blij met de subsidie en de snelle afhandeling door het SNN. Gordijn: “Bij een gezonde leefstijl hoort ook goede slaap. We slapen namelijk een derde van ons leven en slaapproblemen kunnen gevolgen hebben voor de gezondheid. Deze subsidie geeft ons de kans om te onderzoeken of ons idee haalbaar is.”

Naast Chrono @ Work B.V. hebben ondertussen ruim 150 noordelijke ondernemers voor een bedrag van € 3,7 miljoen subsidie aangevraagd voor hun innovaties. Het geld is afkomstig uit de zogenaamde MIT-regeling. Aanvragen kan nog steeds. Ondernemers kunnen de subsidie gebruiken om te onderzoeken of een nieuw product, dienst of werkwijze kans van slagen heeft. Meer informatie is te vinden op pagina van de MIT 2018.

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall