Klaar voor de toekomst? Subsidie voor Friese agrariërs opengesteld

Wil jij investeren in de innovatie en modernisering van jouw Friese agrarische bedrijf? Misschien is de subsidie Fysieke Investeringen – Fryslân 2022 interessant voor jou! Met de subsidie kun je 40 procent subsidie krijgen voor fysieke investeringen die bijdragen aan de waterkwaliteit en transitie naar een toekomstbestendig landbouwbedrijf. 

Samen investeren in natuurinclusieve kringlooplandbouw 

Friese boeren en belangenbehartigers hebben begin dit jaar kunnen meedenken over de transitie naar een meer natuurinclusieve kringlooplandbouw. In totaal hebben 383 boeren van zich laten horen. Met deze informatie is een lijst opgesteld van fysieke investeringen die nodig zijn om een meer natuurinclusieve kringlooplandbouw te creëren. Deze fysieke investeringen komen in aanmerking voor de subsidie. De lijst is als bijlage toegevoegd aan het openstellingsbesluit.  

Voorbeelden van fysieke investeringen die bijdragen aan de transitie naar een toekomstbestendig landbouwbedrijf zijn: klimaatadaptieve drainage, voorzieningen voor weidegang of vergistingsinstallaties.  

Extra punten voor bio en samenwerking

Je kunt de subsidieaanvraag in je eentje indienen, maar ook als samenwerkingsverband. Dat is een groep van minimaal 3 landbouwers. Je krijgt hiervoor bij de beoordeling een extra punt op de gemiddelde score van de aanvraag. Deze extra punt kan zorgen voor een hogere plaats in de ranking, waardoor je kans op subsidie groter is. Hetzelfde geldt voor aanvragen van biologische, biologisch dynamische of boeren in de omschakeling (SKAL / Demeter).   

Aanvragen van de subsidie

Voor deze subsidie is in totaal € 3.798.000,- beschikbaar opgedeeld in 3 aanvraagperiodes. Voor iedere afzonderlijke periode is € 1.266.000.- aan subsidie beschikbaar. Wil je de subsidie aanvragen? Dat kan van 4 april t/m 5 juni, 6 juni t/m 1 augustus of 2 augustus t/m 27 oktober. Op deze pagina check je of je voldoet aan de voorwaarden en kun je de aanvraag indienen.  

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag verder! Wij zijn telefonisch bereikbaar via 050 5224 998 of mail je vraag naar plattelandsontwikkeling@snn.nl

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall