Nieuwe Bedrijvenregeling Drenthe

Goed nieuws voor mkb’ers die zich willen vestigen in Drenthe óf bestaande Drentse bedrijven die extra arbeidsplaatsen creëren. Vanaf 14 juli is het mogelijk om hier subsidie voor aan te vragen! De Bedrijvenregeling Drenthe stimuleert mkb-bedrijven om te investeren en bevordert daarmee ook economisch herstel na corona. Gedeputeerden Staten van Drenthe stellen € 1 mln. voor deze nieuwe subsidie beschikbaar.

Voor wie?

De subsidie is bedoeld voor bedrijven in de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld en De Wolden.

Gedeputeerde Henk Brink: “We hebben in Drenthe een goed vestigingsklimaat, deze Bedrijvenregeling draagt daar ook aan bij. Vorig jaar is de regeling niet opengesteld omdat het in de coronaperiode niet passend was. Veel bedrijven moesten al moeite doen om arbeidsplaatsen te behouden. Maar nu we richting herstel gaan, kunnen we weer gaan denken aan uitbreiding van werkgelegenheid.”

De provincie Drenthe legt in haar economisch beleid veel nadruk op het midden- en kleinbedrijf (mkb). De Bedrijvenregeling Drenthe is om die reden alleen voor deze doelgroep. De projecten moeten bijdragen aan werkgelegenheid, verbetering van de economische structuur en innovatie.

Meer weten?

De opzet van de nieuwe regeling is aangepast op basis van ervaringen van de betrokken gemeenten. De subsidie gaat open op 14 juli 2021 en loopt uiterlijk tot en met 31 december 2022. Heb je vragen? Neem dan contact op met team Bedrijfsontwikkeling & Groei via bedrijfsontwikkeling&groei@snn.nl of bel 050-5224 915.

 

Bron: provincie Drenthe

 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall