Op 10 januari 2022 gaat de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen € 10.000 open: zo bereid je je voor

Op 10 januari 2022 gaat de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen € 10.000 weer open. Staat jouw woning in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt of één van de postcodes 9679, 9681 en 9682? En is jouw woning geen onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen? Dan kun je op maandag 10 januari vanaf 09.00 uur ’s ochtends een aanvraag indienen. 
 
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) stelt deze subsidie beschikbaar. De subsidie is bedoeld om achterstallig onderhoud te verrichten en jouw woning te verduurzamen en te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld met energiebesparende maatregelen. Je kunt er ook een schilder van betalen, je huis verbouwen of een nieuwe keuken van kopen. 

Wat heb je nodig voor jouw aanvraag? 

Kom je in aanmerking voor deze subsidie? Dan kun je bij het SNN een subsidieaanvraag doen. Hiervoor heb je het volgende nodig: 

  • Een offerte, factuur of globaal kostenoverzicht. (Dit hoeft geen getekende offerte te zijn. Je mag ook zelf een globaal kostenoverzicht opstellen. Kijk hier waar dit overzicht aan moet voldoen.)
  • Een werkende DigiD; 
  • Een kopie van je bankpas of je bankafschrift. 

 Belangrijk is dat een factuur niet ouder mag zijn dan 6 november 2020. Kosten voor inboedel of tuinonderhoud komen niet in aanmerking voor de subsidie.  

Zo bereid je je goed voor op jouw aanvraag 

Op 10 januari kan je vanaf 09.00 uur ’s ochtends de subsidie online aanvragen in ons eLoket. Hiervoor heb je inloggegevens nodig. Het is verstandig om vooraf (bijvoorbeeld een aantal dagen van tevoren) al een account aan te maken in ons eLoket.  
 
Heb je eerder al een account aangemaakt voor een andere subsidieaanvraag (bijvoorbeeld voor de subsidie Waardevermeerdering)? Dan hoeft dit niet meer en heb je een geldend account.  
 
Houd bij de start van je aanvraag je inloggegevens en benodigde documenten digitaal bij de hand. Scan hiervoor waar nodig alvast je documenten in.  

Een vast plekje in de wachtrij 

We hebben ons zo goed mogelijk voorbereid op de verwachte drukte in ons eLoket als de subsidie opengaat op 10 januari. De vorige aanvraagronde liepen onze systemen helaas vast. Daarom hebben wij verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen.  
 
Eén daarvan is dat wij nu werken met een wachtrij. Iedereen die een aanvraag indient wordt automatisch, op volgorde van binnenkomst, in de wachtrij geplaatst. Op je scherm verschijnt iedere minuut actuele informatie over jouw plek in de wachtrij en hoe lang het nog duurt voordat je toegelaten wordt tot het eLoket.  
 
Met dit systeem ben je verzekerd van een vaste plek in de wachtrij en kan ons eLoket de vraag aan. Je kunt net zo lang in de wachtrij staan, totdat je aan de beurt bent. Je kan één aanvraag per keer indienen.  

Let op: afhankelijk van hoe druk het is om 09:00 uur 's ochtends, bestaat de kans dat je lang in de wachtrij staat. We adviseren je om hier rekening mee te houden in je agenda en planning.  

Meer informatie of contact? 

Ga naar www.snn.nl/vvg10000 voor alle informatie en antwoorden op veel gestelde vragen. Heb je nog vragen? Of wil je de subsidie liever schriftelijk aanvragen? Wij helpen je graag verder. Neem dan contact met ons op. We zijn op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur bereikbaar via: 050 5224 924 of via vvg@snn.nl.  
 

Deze subsidieregeling wordt mogelijk gemaakt en is opgesteld door het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het SNN voert deze subsidie in opdracht van het ministerie uit. Dat betekent dat wij de subsidieaanvragen in behandeling nemen en het geld uitbetalen aan de aanvragers. Heb je vragen over (beleids)keuzes die zijn gemaakt bij het opstellen van deze regeling? Deze kan je stellen aan het ministerie via postbus.groningen@minbzk.nl. 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall