Oplevering imposant en innovatief gebouw: Innovatiecentrum Chemie en Engineering

Vrijdag 3 december, 2021

Iets meer dan een jaar geleden startte de bouw van het Innovatiecentrum Chemie en Engineering op Campus Groningen en vandaag is het feest! Het Innovatiecentrum is officieel opgeleverd door aannemer Bouwgroep Dijkstra Draisma en installateur ITBB. Na deze heugelijke gebeurtenis kunnen de (toekomstige) bewoners beginnen met de verdere inrichting.

Biense Dijkstra, directeur Bouwgroep Dijkstra Draisma: “We zijn ontzettend trots dat wij dit ambitieuze project hebben mogen realiseren. Innovatie past heel goed bij ons bedrijf en we onderstrepen het belang van samenwerken. Als ik nu het Innovatiecentrum binnenloop, dan zie ik deze elementen allemaal terugkomen. Het gebouw ademt, van binnen en buiten, duurzaamheid, innovatie en samenwerking”.

Annet de Vree, ontwikkelmanager Triade: “Er is afgelopen jaren keihard gewerkt met een groot team aan de realisatie van het Innovatiecentrum en als opdrachtgever zijn wij erg trots op het resultaat. We kijken uit naar de verdere ontwikkelingen van en in het gebouw. Komende tijd zal de impact van de bewoners en het gebouw nog zichtbaarder worden”.

Innovatie ‘naar grote hoogtes’

De hoogwaardige nieuwbouw faciliteert de groei van de voor Noord-Nederland sterke thema’s Chemie en Engineering. In totaal beslaat het nieuwe pand ca. 5.000 m2. Het gebouw is gasloos en duurzaam ontworpen. Dit komt mede door de inzet van luchtwarmtepompen, PV-panelen en een hoogwaardige klimaatschil. Voor ontwerp, realisatie en bouw is er samengewerkt met een aantal adviseurs CODEX Architectuurstudio, aannemer Bouwgroep Dijkstra Draisma, ITBB, ingenieursbureau ABT Wassenaar en Draaijer en partners.

Gerhard van der Zee, adjunct-directeur ITBB: “Het nieuwe pand, van maar liefst 21 meter hoog, 5 bouwlagen en mét dakterras, is een prachtig project voor ITBB geweest die past bij onze ambities en service als allround technische dienstverlener. We hebben met plezier samengewerkt met alle partijen”.

Begin 2022 is de officiële opening van het Innovatiecentrum Chemie en Engineering.

Over het Innovatiecentrum Chemie en Engineering

In het nieuwe Innovatiecentrum zullen een aantal innovatieve en onderzoeksgerichte bedrijven zich vestigen: Cliq Swiss Tech, DEMCON, MOOHA (voorheen Ducom) en Symeres. Ook zal het pand ruimte bieden aan start-ups en R&D door de aanwezigheid van twee open innovatielabs in het pand: Innolab Chemistry en Innolab Engineering. Naast bedrijven en startups zal Space Werkcafé zich ook vestigen in het Innovatiecentrum. In deze nieuwe horecahub zal naast caféruimte ook flexwerkplekken, vergaderruimtes, catering en een speciaal memberschip worden aangeboden. Het Innovatiecentrum Chemie en Engineering zal een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen op het gebied van chemie en engineering op Campus Groningen en het faciliteren van ontmoeting, kruisbestuiving en kennisdeling.

Het Innovatiecentrum Chemie & Engineering is mede mogelijk gemaakt door Triade Real Estate, Bouwgroep Dijkstra Draisma, RUG Ventures, Investeringsfonds Groningen (beheerd door NOM), Rabobank, SNN en provincie Groningen.

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall