Subsidie voor innovatieve dry pulp fabriek

De provincie Groningen kent Virol Dry Pulp B.V. bijna 600.000 euro subsidie toe voor de bouw van een innovatieve fabriek in Winschoten. In deze fabriek wordt papierafval omgezet in dry pulp wat gebruikt kan worden als grondstof voor de papierindustrie. De fabriek draagt bij aan de oplossing van problemen die zijn ontstaan door het Chinese importverbod voor papierafval. Daarnaast is het dry pulp proces duurzaam en levert de fabriek veel nieuwe banen op. Het is de verwachting dat de fabriek in het eerste kwartaal 2022 volledig operationeel zal zijn. De subsidie wordt vanuit de regeling Investeren in Toekomstbestendige Industrie toegekend.

Circulaire economie

Met het wegvallen van de internationale markt voor papierafval, levert Virol Dry Pulp B.V. een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie door papier- en kartonafval, dat anders zou worden verbrand, om te zetten in nieuwe grondstof. Door gebruik te maken van droge vezels wordt een deel van het natte verpulpingsproces vervangen. Dit levert milieu- en klimaatwinst op door verminderd gebruik van water, energie en een daling in uitstoot van CO².

Innovatief proces

De fabriek gaat gebruiken maken van nieuwe technologie met verwerkingsinstallatie voor de productie van droge papierpulp uit papierafval. Deze dry pulp technologie is in samenwerking met het bedrijf OBM Recycling Machinery B.V. uit Scheemda ontwikkeld. Het eindproduct, de droge papierpulp, kent een zeer hoge zuiverheidsgraad en dient als grondstof voor de productie van nieuw papier. Dankzij dit proces mag de papiergrondstof weer geëxporteerd worden.

 

Meer weten?

Wil je meer informatie over de subsidie Investeren in Toekomstbestendige Industrie? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt bellen naar 050 5224 915 of mailen naar bedrijfsontwikkeling&groei@snn.nl. Wij helpen je graag verder!

Heb je inhoudelijke vragen over de subsidie? 

Bron: Provincie Groningen

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall