Subsidie Waardevermeerdering mogelijk verlengd tot 1 februari 2024

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft laten weten van plan te zijn om de subsidie Waardevermeerdering per 9 oktober 2023 te verlengen tot 1 februari 2024. Hierbij worden drie wijzigingen doorgevoerd. Vanaf 1 februari 2024 stopt de subsidie Waardevermeerdering. Dat maakte hij op dinsdagmiddag 5 september bekend in een brief aan de Tweede Kamer.

Man en vrouw verbouwen hun huis

De subsidie Waardevermeerdering

De subsidie Waardevermeerdering bestaat sinds 2017 en is bedoeld als compensatie voor de (trage) afhandeling van aardbevingsschade als gevolg van gaswinning uit het Groningenveld of de gasopslag Norg. Die compensatie bestaat uit een schadevergoeding gericht op verduurzaming voor Groningers. Inwoners die voor minstens € 1.000 schade geleden hebben, kunnen een subsidiebedrag van maximaal € 4.000 aanvragen voor energiebesparende of -verduurzamingsmaatregelen zoals zonnepanelen, (vloer)isolatie of een warmtepomp.
Voor de verlenging tot 1 februari 2024 is € 41 miljoen vrijgemaakt voor inwoners die recht hebben op de subsidie. De subsidie stopt vanaf 1 februari 2024. 

Drie wijzigingen in de subsidie Waardevermeerdering

Samen met de verlenging van de subsidie zijn drie wijzigingen aangekondigd. Dit zijn de drie wijzigingen die gelden vanaf 9 oktober 2023:

  • De adressen die vallen onder het ‘proef buitengebied’ van de NAM zijn toegevoegd. Mensen uit dit gebied kunnen nu ook de subsidie Waardvermeerdering aanvragen wanneer zij niet eerder van een gelijksoortige regeling van de NAM gebruik hebben gemaakt.
  • Huurders in de gebieden waar de subsidie Waardevermeerdering van toepassing is, kunnen nu ook een aanvraag indienen. 
  • Het wordt in meer situaties mogelijk voor de aanvrager om een eenmalige verlenging van de uitvoeringstermijn van de verduurzamingsmaatregelen aan te vragen. 

EZK opdrachtgever, SNN voert uit

Deze subsidie is opgesteld en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van EZK. Het SNN verstrekt deze subsidie in opdracht van het ministerie en zorgt ervoor dat de subsidieaanvraag in behandeling wordt genomen en het geld bij de mensen terecht komt.

Meer weten over de subsidie Waardevermeerdering?

Of de subsidie direct aanvragen? Ga naar de subsidiepagina van de subsidie Waardevermeerdering.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vul het formulier in om je aan te melden. Je ontvangt een e-mail om je aanmelding te bevestigen. We versturen de SNN Nieuwsbrief twee keer per maand.